In Q4 2013 numarul de iDevice/Mac-uri vandute de catre Apple a fost mai mare decat numarul de PC-uri comercializate global

  In Q4 2013 compania Apple a inregistrat un nou record de vanzari pentru produsele sale si desi nu a reusit sa-si recapete titlul de “regina” a pietei smartphone-urilor, a reusit totusi sa intreaca Microsoft. Conform unor date furnizate recent, compania Apple a reusit sa comercializeze in Q4 2013 mai multe Mac/iDevice-uri decat numarul total de PC/smartphone-uri Windows Phone comercializate global de catre partenerii Microsoft. Puteti vedea deja in imaginea de mai sus ca vorbim despre o diferenta foarte mica, insa aceasta este prima oara cand Apple reuseste sa intreaca Microsoft in acest segment.

  Partea interesanta este ca in afara depasirii industriei PC-urilor ca si volm de vanzari, produsele Apple si-au mentinut pretul de vanzare ridicat, astfel ca pretul de vanzare mediu al unui produs al companiei americane este de 584$, in timp ce in cazul PC-urilor vorbim despre un pret mediu de vanzare de 544$. Aceasta situatie este unica, insa avand in vedere declinul vanzarilor de PC-uri din ultimii ani, este foarte probabil sa o intalnim din nou in curand.