Apple se pregateste sa achizitioneze o companie care produce smartwatch-uri ce monitorizeaza functiile vitale ale utilizatorilor

  In cursul zilei de ieri v-am spus ca Apple dezvolta un momentul de fata un sistem care ii permite sa prezica momentele in care utilizatorii unui iWatch ar putea avea un atac de cord, iar astazi va spun ca Apple intentioneaza sa achizitioneze o companie specializata pe monitorizarea functiilor vitale ale utilizatorilor. Basis este numele acestei companii si ea este specializata pe dezvoltarea de smartwatch-uri care monitorizeaza starea de sanatate a utilizatorilor, Apple aflandu-se, aparent, in discutii avansate pentru achizitionarea sa.

  Cei de la Basis poarta discutii si cu alte companii producatoare de smartwatch-uri si deocamdata nu s-a stabilit un pret de la care sa inceapa o posibila negociere, insa avand in vedere ca Basis nu a reusit sa-si finanteze cercetarea, vanzarea este necesara pentru existenta sa. Desi dezvolta smartwatch-uri de ceva vreme, deocamdata Basis are pus in vanzare un dispozitiv numit Health Tracker, iar review-urile facute lui il prezinta ca fiind unul dintre cele mai exacte sisteme pentru monitorizarea functiilor vitale ale utilizatorilor.

  Avand in vedere ambitiile celor de la Apple, achizitionarea acestei companii ar putea expedia si imbunatati dramatic procesul de dezvoltare al iWatch, multumita experientei angajatilor Basis, insa ramane de vazut daca cele doua companii vor putea ajunge la un acord in timp util.