Apple dezvolta o pereche de casti care-ti pot monitoriza functiile vitale si-ti permit sa controlezi iOS-ul

  Intr-o perioada in care majoritatea zvonurilor aparute pe internet indica faptul ca Apple se pregateste sa lanseze un iWatch capabil sa ne monitorizeze functiile vitale, un nou brevet de inventie demonstreaza ca Apple are planuri mult mai mari. Conform unui brevet de inventie trimis spre inregistrare in 2008 si acordat companiei Apple abia astazi, cei din Cupertino ar fi capabili sa dezvolte o pereche de casti ce ar putea monitoriza functiile vitale ale utilizatorilor, dar in acelasi timp ar putea indeplini si diverse task-uri in iOS in baza miscarilor capului.

  La baza acestui produs ar sta o serie de senzori implementati in casti, ei intrand in contact cu pielea noastra si putand oferi detalii despre ritmul cardiac, temperatura corpului, dar si alte detalii despre starea noastra fizica. Separat de toate acestea, Apple ar putea implementa in iOS un sistem ce ne-ar oferi posibilitatea de a controla diverse functii ale sistemului de operare folosind miscari ale capului, iar aici compania se refera la controlarea melodiilor sau a volumului din iOS.

  Desi are la baza interactiunea cu utilizatorii, sistemul ar putea permite inclusiv controlarea automata a anumitor functii in baza conditiei noastre fizice sau a locatiei, insa totul este deocamdata prezentat la un nivel teoretic. E greu de spus daca Apple poate aduce un asemenea produs pe piata intr-un viitor apropiat, insa devine din ce in ce mai clar faptul ca macar o parte dintre functii ar putea fi disponibile intr-un viitor iWatch.