Project Tango – Google dezvolta un smartphone care genereaza harti 3D ale mediului in care te afli (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Qe10ExwzCqk&w=580&h=370]

  Project Tango este denumirea unui nou proiect initiat de catre compania Google, americanii dezvoltand un smartphone care este capabil sa genereze harti 3D ale mediului in care se afla utilizatorii si nu doar atat. Facand parte dintr-un proiect care nu are menirea de a aduce smartphone-ul pe piata, Project Tango a fost conceput in ideea de a descoperi noi metode prin care experienta de utilizare a terminalelor mobile poate fi imbunatatita, 200 de dezvoltatori pentru platforma Android avand ocazia de a testa produsul.

  Smartphone-ul celor de la Google este echipat cu senzori de miscare, senzori care percep adancimea, cu camere capabile sa scaneze 3D mediul in care ne aflam si cu 2 procesoare capabile sa analizeze toate aceste imagini. Smartphone-ul cu ecran de 5 inch este dezvoltat in baza unui hardware special configurat de catre cei de la Google si poate monitoriza intreaga miscare a unui utilizator in orice tip de incapere, el fiind gandita in principal pentru a genera harti ale incaperilor si nu a spatiilor deschise.

  Prin Project Tango Google incearca sa duca lucrurile la “urmatorul nivel” in ceea ce priveste maparea interiorului cladirilor, insa un smartphone precum acesta nu va fi prea curand disponibil publicului larg, el fiind special conceput pentru a indeplini o functie, cea de mapare a interiorului cladirilor.