Apple ii cere guvernatorului statului California sa impiedice promulgarea unei legi care discrimineaza persoanele cu orientare homosexuala

  Compania Apple a intrat recent intr-un grup extins de companii si personalitati americane care fac lobby pe langa guvernatorul statului Arizona, Jan Brewer, cerandu-i sa-si foloseasca dreptul de veto pentru a impiedica promulgarea unei legi care discrimineaza persoanele cu orientare homosexuala. Conform acestei legi, orice companie din american poate sa refuze sa ofere servicii persoanelor cu orientare homosexuala fara niciun fel de explicatie, legea fiind conceputa intr-unul dintre statele in care exista probleme enorme cu acceptarea sociala a persoanelor care nu sunt heterosexuale.

  Tim Cook a afirmat in cursul anului trecut, dar si al acestui an, ca Apple se va implica activ in sustinerea aplicarii de drepturi egale pentru angajati si nu numai, iar aceasta recenta initiativa dovedeste cat hotarata este compania in a isi respecta promisiunea. Avand in vedere numarul foarte mare de organizatii care pun presiune pe guvernatorul statului Arizona pentru a-si folosi dreptul de veto, legislatia va fi cel mai probabil respinsa, in viitorul apropiat.