Comisia Europeana cere companiilor Apple si Google sa rezolve problemele in-app purchase-urilor pentru aplicatii

  In-app purchase-urile reprezinta cea mai profitabila metoda de a monetiza aplicatiile disponibile in App Store si Google Play, insa ele sunt si o foarte mare bataie de cap pentru Apple sau Google. Apple a fost nevoita sa returneze sume importante de bani pentru mii de clienti din cauza lor, a fost actionata in judecata si a pierdut un proces care avea la baza problemele sistemului de in-app purchase-uri, iar acum Comisia Europeana le forteaza sa participe la o intalnire menita sa furnizeze noi solutii pentru aceasta problema.

Commissioner Neven Mimica, responsible for Consumer Policy said: “Consumers and in particular children need better protection against unexpected costs from in-app purchases. National enforcement authorities and the European Commission are discussing with industry how to address this issue which not only causes financial harm to consumers but can also put at stake the credibility of this very promising market. Coming up with concrete solutions as soon as possible will be a win-win for all.”

  Comisarul european responsabil pentru stabilirea protectia consumatorilor, Neven Mimica, a afirmat ca in-app purchase-urile sunt periculoase pentru copiii care nu realizeaza ca efectueaza cheltuieli foarte mare cumparand diverse bonusuri disponibile in aplicatii, iar actualul sistem genereaza pierderi financiare pentru consumatori. In aceasta idee, Comisia Europeana le cere companiilor sa rezolve problemele legate de falsa promovare a jocurilor freemium, cele legate de autorizarea metodelor de plata si sa simplifice procesul de returnare a banilor.

  Avand in vedere ca vorbim despre o entitate atat de importanta, este clar ca in viitorul apropiat se vor implementa modificari pentru aceste sisteme, acum ramane de vazut cat va dura pana cand ele vor fi efectiv implementate.

2 COMENTARII