Aproape o treime dintre noile jocuri ale App Store sunt clone Flappy Birds

  Flappy Birds a generat o adevarata isterie in randul dezvoltatorilor de aplicatii pentru platforma iOS, o buna parte dintre ei incercand sa profite de pe urma popularitatii jocului prin lansarea unor clone ale sale. In baza acestei dorinte, App Store-ul a fost invadat de aceste clone, aproape o treime dintre toate jocurile lansate recent in App Store fiind asemanatoare Flappy Birds-ului. Doar in cursul zilei de ieri au fost lansate aproape 300 de jocuri in App Store, iar o treime dintre ele erau fie clone ale Flappy Bird, fie jocuri inspirate serios din gameplay-ul acelui titlu.

  Desigur ca imaginatia dezvoltatorilor i-a ajutat sa inlocuiasca pasarea Flappy Birds-ului cu diverse caractere, intreaga grafica fiind usor schimbata, insa ideea din spatele jocurilor ramane aceeasi. Apple a incercat sa refuze publicarea in App Store a jocurilor care contin denumirea Flappy, insa in urma numarului foarte mare de titluri trimise spre publicare compania pare sa fi renuntat la idee, iar majoritatea jocurilor lansate in ultima perioada contin in titlu aceasta denumire.

  Daca va intrebati cat de profitabila este copierea Flappy Birds, ei bine dezvoltatorul Flappy Bee, una dintre primele clone ale jocului original, genera intre 10.000$ si 15.000$ pentru dezvoltatorul sau. Apple l-a fortat sa isi schimbe denumirea si sa inlocuiasca o parte din grafica preluata din vechiul joc, iar titlul nu a mai ajuns in gratiile utilizatorilor, insa timp de mai bine de o saptamana de zile a generat sume importante de bani pentru creatorul sau. In final se pare ca a clona jocuri este o munca profitabila in App Store, iar Apple nu face absolut nimic pentru a stopa acest lucru.