Apple a dezvaluit din greseala detaliile acordurile de licentiere cu Nokia si NEC

  Acum cateva luni de zile companiile Apple si Nokia au cerut unei instante americane sa sanctioneze Samsung deoarece avocatii sai au dezvaluit in mode deliberat informatii confidentiale privind acordurile de licentiere dintre ele. Desi o intanta americana a refuzat initial sa sanctioneze compania coreeana, cei de la Apple si Nokia au facut apel impotriva deciziei, insa se pare ca problema nu este doar la avocatii celor din Coreea de Sud. Se pare ca Apple ar fi dezvaluit accidental aceleasi informatii, plus altele privind un acord cu NEC, intr-un alt proces cu Samsung.

Here’s the latest, absolutely stunning development: Apple actually filed the terms of its Nokia license (as well as the terms of a license agreement with NEC) on a publicly-accessible court docket last October, where it remained for about four months until it was finally removed.

  Apple a publicat detaliile acestor acorduri prin incarcarea documentelor intr-un server al unei instante americane care poate fi accesat de catre oricine, documentele fiind disponibile acolo timp de 4 luni de zile. Avand in vedere acest lucru, Samsung cere investigarea modului in care Apple a putut lasa documente publice pentru atat de mult timp si a cerut sanctionarea companiei americane, o curte urmand a decide acest lucru. Avand in vedere ca Apple a cerut unei instante sa sanctioneze Samsung desi a gresit si ea, probabil nu ar fi rau daca cineva i-ar sanctiona pentru raportarea eronata a unor probleme.