Apple dezvolta un nou sistem care permite Siri sa interactioneze cu aplicatii terte folosind iWatch

  Siri este in momentul de fata unul dintre cei mai cunoscuti asistenti personali pentru terminale mobile, nu este unul dintre cei mai buni sau mai indragiti, insa este extrem de popular. Pentru a face sistemul si mai bun si mai utilizat, Apple intentioneaza sa ii extinda functionalitatea, asistentul personal din iDevice-uri urmand a interactiona cu aplicatii terte. Noua functionalitate va fi oferita multumita integrarii in iWatch, Apple intentionand sa ne dea posibilitatea de a controla diverse aplicatii folosind ceasul.

The report points out how the Siri of today can’t do things like book a car rental or make a hotel reservation, or use a messaging app other than Messages to send a text. The improvements to Siri would potentially enable those types of things, enabling third-party integrations that don’t require one-to-one business arrangement between Apple and the external company. Current integrations like those with OpenTable and Wolfram Alpha do involve those direct deals, which limits the pace at which new third-party powers can be added to Siri.

  Mai exact, Siri prin iWatch ne-ar putea permite sa rezervam o camera de hotel, sa trimitem mesaje prin alte aplicatii in afara Messages si multe altele, dezvoltatorii urmand a avea, cel mai probabil, API-uri speciale pentru aceste functii. Separat de aceasta functionalitate, iWatch ar urma sa poata afisa informatii din aplicatii care ruleaza pe iPhone-urile noastre, iar aici vorbim despre informatii disponibile in aplicatii pentru fitness si nu numai. Deocamdata nu se stie cand ar urma sa fie lansat oficial iWatch, insa Apple intentioneaza sa implementeze o gama variata de functii interesante pentru el.