Prima Pagina Apple Apple intentioneaza sa scoata din productie MacBook Pro-urile cu ecran de 13...

Apple intentioneaza sa scoata din productie MacBook Pro-urile cu ecran de 13 inch

  In cursul anului 2012 compania Apple a lansat MacBook Pro Retina Display, primele sale MacBook-uri cu ecrane de rezolutie mare, luand atunci decizia de a le comercializa impreuna cu vechile modele ale MacBook Pro. In acel an Apple a actualizat pentru ultima oara MacBook Pro-urile normale si le-a mentinut in vanzare in ciuda unui update lansat anul trecut pentru modelele cu Retina Display, acestea beneficiind si de o reducere de pret, care le-a facut mult mai populare decat modelele vechi.

Apple is expected to stop production of the 13-inch MacBook Pro in the second half of 2014 and will replace the product line with thinner models equipped with a Retina display. The sources pointed out that Apple has been reducing its MacBook Pro prices, narrowing the price gap between the MacBook Pro and the one equipped with Retina. Apple stopped producing the 15-inch MacBook Pro in 2013 and will end production of its 13-inch model in 2014.

  Avand in vedere diferenta mica de pret si vanzarile scazute, Apple ar fi decis sa inceteze in cursul acestui an productia MacBook Pro-urilor vechi, urmand a comercializa doar modelele cu Retina Display. Tranzitia nu este absolut deloc surprinzatoare la doi ani de la aparitia noilor modele si unii o asteptau probabil inca de anul trecut, iar putine persoane vor simti lipsa vechilor laptop-uri. Separat de toate acestea, se pare ca Apple intentioneaza sa lanseze un update pentru MacBook Pro-urile Retina, compania urmand a implementa noua platforma Intel Broadwell.

 • Justme

  @zaone: Pe cand vor scoate acele pro-uri despre care vorbesti?

 • Victor

  Procesoarele broadwell au un delay imens, vor fi disponibile abia in 2015, pana atunci pot sa scoata un haswell refresh.

 • Justme

  Idea e in felul urmator, doresc sa-mi cumpar un macbook pro, intrebarea este: Are rost sa astept un nou update? Urmatoarea lansare e dupa colt? Sau am de asteptat mult si bine si atunci sa mi cumpar linistit ultima varianta disponibila?

 • Undeva prin vara le vor lansa, dupa ce anunta o noua versiune a OS X. Si eu astept noile modele, n-are rost sa mai investesc acum in unul cand la update va functiona mai greu decat noile modele.

 • Sorin

  In vara poate macbook air..procesoarele quad core si dual core mobile cpu sunt asteptate cel mai devreme in toamna-primavara

  Merg foarte ok cele haswell si mai ales ca nu se incalzesc si au baterie pe masura in sfarsit

 • Justme

  Si eu pt q2, q3 am citit despre Air ca o sa primeasca un update, un Air de 12″. Nicaieri nu am gasit ceva legat de Pro.

 • Gili

  Ce se mai aude de micutul Mac mini? Initial era in discutie ca se va lansa un nou model in cursul lunii Februarie.

 • anonimous

  eu tot le astept pe cele de 17″

 • Justme

  O alta intrebare, cand apar modele noi de macbook-uri, modele noi au preturile celor vechi si cele vechi autonat se ieftinesc sau apar listate la preturi mai mari decat modele anterioare?

 • anonimous

  @Justme, daca vorbesti de magazinele Apple, aceste noi modele apar la preturile celor vechi (sau uneor mai ieftine). Modelele vechi sunt retrase, si trimise la reselleri. In Romania, cele noi sunt mai scumpe, cele vechi, la acelasi pret.

 • Justme

  @anonimus
  Ma refeream la magazinele online Apple din Europa. Merci de raspuns dar inca raman cu dubiul, sa mai astept pana la urmatorul model sau o sa faca barba lunga la cat am de asteptat si pot linistit sa cumpar modelul actual de Pro?

 • Grafiprints

  pacat, au fost si sunt bune in continuare vechile modele. Posibilitatea upgrade-ului la ram si adaugarea unui al 2-lea hdd/ssd (eventual in raid0) o sa ne lipseasca.