Prima Pagina Apple Un manager Corning ataca panourile din sticla de safir ce ar putea...

Un manager Corning ataca panourile din sticla de safir ce ar putea proteja ecranul iPhone 6

  Corning este furnizorul de panouri de protectie pentru ecranele tuturor iPhone, iPad si iPod Touch-urilor comercializate de catre compania Apple, Steve Jobs convingandu-l pe presedintele companiei sa isi dezvolte business-ul care furnizeaza aceleasi panouri pentru aproape toti producatorii de terminale mobile. Avand in vedere ca Apple, unul dintre principalii sai parteneri, ar putea utiliza panouri de protectie din sticla de safir pentru viitoarele iDevice-uri, un manager al Corning a lansat primul atac impotriva acestei tehnologii.

When we look at it, we see a lot of disadvantages of Sapphire versus Gorilla Glass. It’s about 10 times more expensive. It’s about 1.6 times heavier. It’s environmentally unfriendly. It takes about 100 times more energy to generate a Sapphire crystal than it does glass. It transmits less light which…means either dimmer devices or shorter battery life. It continues to break. I think while it’s a scratch resistant product it still breaks and our testing says that Gorilla Glass [can take] about 2.5 times more pressure that it can take…Sapphire on. So when we look at it, we think from an overall industry and trend that is not attractive in consumer electronics.

  Intr-un interviu acordat in cadrul unei conferinte Morgan Stanley, vicepresedintele senior al unei divizii din cadrul Corning a afirmat ca sticla de safir este de pana la 10 ori mai scumpa decat Gorilla Glass, este de pana la 1.6 ori mai grea si are un impact negativ mult mai mare asupra mediului. Pentru a produce sticla de safir este necesara de 100 de ori mai multa energie, iar daca vorbim despre claritatea imaginii, atunci panourile de safir transmit mai putina lumina, deci este necesara utilizarea unor ecrane cu luminozitate mai mare. Mergand in continuare, vicepresedintele spune ca desi safirul este rezistent la zgarieturi, el se sparge mai usor decat Gorilla Glass, care suporta o presiune cu de pana la 2.5 ori mai mare.

On the first question, I think it’s really a combination of three things. The formation takes about 4,000 times longer than Gorilla Glass at a significantly higher melting temperature. Its hardness makes machining more difficult and costly. Then the cost per unit increases exponentially because when you have defects in boundaries in the crystal growth process, you essentially cut them out. And so unlike glass, where we have developed technologies so that we can have [a] very large pristine pieces of glass, when you have that on crystals, what you end up doing is always having a yield issue.

  In continuare interviului, ni se explica de ce Gorilla Glass are un cost de productie mai mic, insa stim prea bine ca Apple reuseste sa reduca enorm costurile de fabricare a sticlei de safir multumita noii sale fabrici din Arizona. Practic acum Corning stie ca va ramane fara unul dintre partenerii sai cheie si acest lucru o va costa initial o buna parte din venituri, iar mai apoi o buna parte din clienti. Stim ca Apple stabileste trend-urile in industrie, multi producatori de terminale mobile urmandu-i exemplele, iar daca Apple va utiliza sticla de safir, atunci e foarte probabil ca altii sa faca acelasi lucru.

 • Radu Costel

  Poate ca safirul se sparge mai usor insa daca ne uitam in jurul nostru vedem mai degraba ecrane zgariate decat ecrane sparte asa ca safirul raspunde unei nevoi existente pentru care Gorilla Glass nu are inca o solutie deci ii fix ca aia cu strugurii acri.

 • Andy

  Daca acum sa schimbi ecranul la un IPhone costa cam 10% din valoarea lui de nou (si sunt o multime care fabrica after-market prin China), cat va costa sa schimbi un ecran cu safir? Chiar daca mai rar, tot va tb schimbat si safirul, nu e indistructibil. 😉

 • ionut

  Asa este,safirul este mult mai casant.Practic singurul avantaj este ca nu se zgarie.Ma mir ca nu a precizat si faptul ca safirul reflecta foarte puternic lumina,si va trebui tratat antireflex (cum e si safirul de la ceasurile peste un anumit nivel de pret).

 • Jayson

  @ Radu Costel

  Acum vedem mai multe ecrane zgariate decat sparte dar probabil in viitor o sa vedem mai multe ecrane sparte decat zgariate
  Parerea mea este ca mai bine am ecranul zgariat decat spart

 • Jayson

  Si inca o chestie, o folie rezolva foarte bine problema ecranelor zgariate.

 • cinev

  Nu este inteligent ceea ce face Apple

 • Amfetamin

  Deci de aia îmi ies pozele foarte întunecate ziua in amiaza mare la iPhone 5-ul meu care are camera acoperită cu sticla de safir,ca trasmit mai putina lumina,pfoai,bine ca am aflat care e cauza!!!……. O,da,cum sa nu http://www.idevice.ro/2012/09/20/iphone-5-face-poze-mai-bune-decat-iphone-4s-in-conditii-de-luminozitate-scazuta-iata-dovada/

 • Eugen

  Eu cred ca nu stii sa faci focus daca ma intrebi pe mine, nu safirul s problema 🙂

 • Pingback: iPhone 6 - cea mai buna dovada a implementarii unui ecran protejat din sticla de safir | iDevice.ro()