Prima Pagina accesorii Unele cabluri Lightning au o problema majora care impiedica utilizarea cu iDevice-uri

Unele cabluri Lightning au o problema majora care impiedica utilizarea cu iDevice-uri

  Porturile Lightning, impreuna cu cablurile aferente, au fost introduse de catre Apple in iDevice-urile sale in anul 2012, cand iPhone 5 a fost prezentat oficial. Ele si-au facut apoi loc in iPad 4 si iPad Mini, iar anul acesta toate iDevice-urile lansate de catre compania americana au implementat acest standard. Desi compania Apple a prezentat standardul Lightning ca o evolutie a tehnologiilor sale, se pare ca el are totusi o problema destul de mare, fiind afectat de coroziune.

About a month ago the Apple Lightning to USB cable (PN: MD818ZM/A, $19) that I keep in my vehicle for charging my iPhone 5s began to fail. At first charging was intermittent, then within a week the cable wouldn’t charge my iPhone at all. A closer look at the male end of the Apple Lightning to USB cable reveals that several of the gold contacts have become corroded.

  Dupa cum puteti vedea deja din imaginile acestui articol, unele cabluri Lightning sunt afectate de coroziune care apare in dreptul contactelor aurii, iDevice-urile nemaifiind incarcate sau recunoscute de catre calculatoare. Problema nu este chiar atat de izolata, deoarece pe forumurile de discutii ale Apple exista destule persoane care au intampinat aceasta problema chiar si la cateva luni de la lansarea acestor cabluri, expunerea la zone cu umiditate ridicata generand corodarea cablurilor.

 1.  two gold electrodes placed in an aqueous solution with a positive voltage on one wire and ground applied to the other will corrode the positive gold electrode away
 2. electrical arcing causing the corrosion (originally I dismissed this as it is just USB – i.e. 5 V /2 A max)
 3. After examining the male and female sides, it would seem both are likely culprits, but you would have to have some pretty serious condensation on the pins to get this to happen with steam.

  Oferind o posibila explicatie pentru problema un utilizator sustine ca utilizarea cablurilor in zone in care exista umiditate extrem de ridicata sau udarea contactelor si utilizarea pentr incarcare va genera aceasta corodare, insa nu in toate cazurile. Pana acum compania Apple nu a oferit vreo explicatie pentru problema, asa ca ar fi bine sa fiti atenti cu aceste cabluri.

 • sori

  Designul cablului nu este unul prea reusit , favorizand corodarea mai rapida prin faptul ca contactele sunt mult mai expuse mediului decat in cazul micro-usb . O alta “revolutie” care nu prea s-a intamplat .

 • crixalis

  Cei cu care au lightning port. Bagati o scobitoare (lemn neaparat, sa nu fie conductor de electricitate) si scobiti in mufa de incarcare, am scos de acolo “un pumn” de scame si praf. Din aceasta cauza mie nu-mi mai mergeau cablurile lightning cel de la masina si cel de casa ambele originale.

 • Moise

  Mi se pare greu de crezut, avand in vedere ca sunt aurite prin electroplacare. Inseamna ca fie le-au tinut in apa cu sare, sa fie siguri ca le corodeaza, fie au dat cu smirghel peste el.

 • anonimous

  Si la al meu lightning, de la 5s, face conectari intermitente (si foarte rapide) cand este introdus cu una din fete in sus.

 • goe

  cablul din masina nu-mi mai incarca iar la pc nu-l mai recunoaste, e o explicatie buna cu umiditatea ca a stat numai in masina, naspa, costa ceva…

 • Moise

  Eu am cablul din masina de aproape un an jumate si nu prezinta nimic oxidat sau cine stie ce. Si l-am folosit din plin, plus ca umezeala este destula.

 • geo

  acum o luna mi s-a ‘stricat’ primul cablu din masina, imi spunea ca nu este original si ca nu poate fi folosit, desi imi arata ‘fulgerul’ ca incarca
  a stat in masina de cand a aparut iPhone 5, de multe ori s-a ‘odihnit’ in pe covorasul/tavita, in care era si ceva apa

 • BogdanTam

  confirm, cablul meu arata identic cu cel din fotografii

 • Sergiu

  Deci eu am patit aceasi problema,am un iphone 5 din luna septembrie 2012 si am schimbat 3 cabluri pana acuma si am schimbat si portul de incarcare in luna octombrie 2013.si nu numai la mine este aceasta problema,in familie la mine sunt 3 iphone 5 si un 5s,si pana si cablul de la 5s ard aceasi problema. Astai viata,cheltui bani pe accesorii de proasta calitate.

 • Pingback: Top 10: Cele mai importante stiri ale saptamanii pe iDevice.ro – 03.03.2014 – 09.03.2014 | iDevice.ro()