Samsung Galaxy S5 este la fel de scump precum iPhone 5S in momentul lansarii

  Samsung Galaxy S5 este pregatit pentru lansare intr-un numar foarte mare de tari de pe glob, iar astazi multiple magazine online au anuntat deschiderea unor sesiuni de precomenzi pentru dispozitiv. Lasand la o parte preturile pentru abonamente, pretul standard al terminalului este de aproximativ 700€, cu doar cativa euro mai mic decat cel al iPhone 5S la Orange in momentul lansarii oficiale in Romania, atunci operatorul fiind singurul comerciant din tara care a pus in vanzare noul terminal Apple la aceleasi preturi precum magazinele europene ale companiei americane.

  In cazul Samsung Galaxy S5 se pare ca preturile sunt aceleasi, iar studiind oferta altor magazine online care vor comercializa terminalul, am sesizat ca desi pretul final este mai mic decat in cazul lansarii iPhone 5S, vorbim despre un adaos mai mic pus pe seama faptului ca terminalul Samsung este vandut oficial acum. Timp de ani de zile foarte multi au criticat Apple pentru comercializarea iPhone-urilor la preturi prea mari pentru buzunarele oamenilor, insa in conditile in care Samsung Galaxy S5 vine la acelasi pret mare, cine mai are ceva de zis?

12 COMENTARII

  1. O să îi critice și pe ăștia.
    Și pe toți care fac asta. Sper ca google ara să schimbe ceva..
    Deși costul de producție e mai mare decât pentru iPhone, e vorba de un adaos nesimțit pe toată linia de la fabrică până la end-user.

    Ai văzut ultimul articol al lui Buhnici despre prețul cu care iese din fabrică un i5s? (se adaugă multe costuri de R&D, marketing, angajați, etc, dar totuși..)

  2. pana acum fanii samsung aveau si ei un atu, si anume pretul scazut in comparatie cu iphone, dar acum l-au pierdut si pe ala, ba chiar pot sa zic ca atuul e la Apple ca nu vinde telefoane din plastic facut pe vapor, iar designul iphone este superb in comparatie cu hidoasele samsung.

  3. si la tabletele “Note” au ajuns ca la iPad. Se plangeau in trecut ca Apple cere 100$ in plus pentru trecerea de la 16 GB la 32GB. La Note 10 / 2014, si Samsung cere fix $100 de la 16 la 32 GB

  4. Ideea e ca si ecranul a crescut si e cea mai scumpa componenta dintr-un smartphone in productie….eu zic sa ne linistim sa vedem iphone 6 cu ecran de 4.7″ va costa 😀 mai ales daca va avea tehnologia care este folosita si in kindle si protectie safir..eu zic ca ne indreptam spre 800-850 euro la liber

  5. fleasca telefonu ….mai bine iti iei S4 si mai ramai si cu bani sau iphone 5S , sau xperia sau htc …etc ….eu cred ca S5 este un telefon nereusit …senzorul de amprenta este cum aveam acum 5 ani la laptop, mult mai reusit mi se pare cel de la 5S fara a fi nevoie sa freci butonul intruna , plus ca nu e rezistent sub apa ..rezista doar la umiditate mare sau daca ploua usor pe el , oricum astept niste reviewuri mai stufoase cand apare pe piata la vanzare

  6. Telefonul nu a intrat in vanzare de moment ,eu cand am vrut sa imi iau iphone 5 pe 16 gb costa 1000€ la precomanda ,cand am intrebat:”dece este pretul asa mare” ,mi sa spus ca oamenii care iau un telefon la precomanda au prioritate fata de ceilalti si deaia pretul asa mare.Aceasi chestie si cu s5.

  7. Ecran mai mare, baterie mai mare, ecran mai bun, ram mai mult, procesor mai mare (nu conteaza performantele aici), infrared, nfc, macar la samsung se poate spune ca s-ar justifica pretul. Cativa centrimetri patrati in plus de aluminiu pe care il pune apple in mod sigur nu poate justifica pretul iphone-ului, dar evident vorbim de cerere si oferta si atunci orice pret se poate spune ca e justificat.
    Sunt foarte curios cum o sa arate preturile la iphone-uri cand o sa scoata un telefon de 4″ si unul de 4.7″. O sa renunte la o parte din profit prin mentinerea aceluiasi pret la cel de 4.7″ si scaderea pretului la cel de 4″? Sau o sa comercializeze telefonul de 4.7″ la un pret mai mare, iar cel de 4″ isi va pastra actualul pret?