Steve Jobs nu si-ar fi dorit ca Apple sa lanseze un televizor

  Desi s-a spus in repetate randuri ca Steve Jobs doreaza sa revolutioneze televizorul inainte de a muri, o noua carte aparute in cursul acestui weekend incearca sa ne demonstreze exact contrariul. Conform celor scrise de catre autorul sau, in anul 2010 Steve Jobs ar fi afirmat in fata unor manageri Apple ca a sa companie nu va lansa vreun televizor. Afirmatia a fost facuta de catre Jobs in urma unor intrebari puse de catre managerii companiei in cadrul unei intalniri organizate de catre cei din Cupertino, raspunsul sau fiind facut fara vreo ezitare.

“Jobs didn’t hesitate.” He said, “No.”  “TV is a terrible business. They don’t turn over and the margins suck,” said Jobs. (Unlike iPhones which are wildly profitable and replaced every two years, a TV gets replaced every 8 years, and isn’t all that profitable.)

  Principalul motiv pentru care Steve Jobs nu dorea ca Apple sa lanseze un televizor avea la baza faptul ca profitul castigat de pe urma vanzarii acestor produse este mic, mult prea mic pentru a merica efortul. Desi nu dorea un televizor, Steve Jobs sustinea ca doreste ca Apple sa ofere produse care pot inlocui sisteme de home entertainment, insa Apple TV-ul trebuie sa fie principalul produs din aceasta categorie, cel putin pana cand compania americana va reusi sa obtina de la producatori continutul de care are nevoie.

  Steve Jobs avea obiceiul de a face afirmatii contradictorii actiunilor sale din anii urmatori efectuarii lor, asa ca multi nu l-au crezut pe deplin, insa deocamdata tot ceea ce a spus el atunci se dovedeste a fi adevarat, Apple concentrandu-se din ce in ce mai mult pe Apple TV.