Iata la ce perioade de timp sunt schimbate iPhone/iPad/Mac-urile

  Daca acum un deceniu utilizatorii foloseau telefoanele mobile timp de cativa ani de zile inainte de a le schimba, in momentul de fata lucrurile sunt complet diferite. Conform unui studiu recent efectuat in SUA, si care are legatura cu produsele Apple, iPhone-urile sunt inlocuite de catre utilizatori o data la doi ani de zile, adica exact cand le expira contractele, Mac-urile fiind pastrate timp de 4 ani de zile, in timp ce tabletele iPad sunt inlocuite de utilizatori la aproximativ exact aceeasi distanta de timp precum Mac-urile.

  Dupa cum era de asteptat, clientii sunt mult mai interesati sa-si inlocuiasca produsele Apple in momentul in care ele sunt pierdute sau distruse, 80% dintre posesorii de iPhone-uri inlocuind terminalele in 2 zile, in timp ce in cazul Mac-urilor sau tabletelor iPad perioada de timp fiind mai lunga. In final, merita mentionat faptul ca majoritatea utilizatorilor prefera sa pastreze terminalele vechi, unii oferind terminalele vechi prietenilor sau rudelor apropiate in loc sa le vanda, o treime dintre participanti vanzandu-si terminalele in programe de tip buy-back.

  Inainte sa inchei va spun si ca 5% dintre toti participantii ar prefera sa-sti tina un produs Apple stricat inloc sa il ofere la schimb pentru un produs nou, iar acest lucru spune multe despre loialitatea lor.