Prima Pagina Apple Iata la ce perioade de timp sunt schimbate iPhone/iPad/Mac-urile

Iata la ce perioade de timp sunt schimbate iPhone/iPad/Mac-urile

  Daca acum un deceniu utilizatorii foloseau telefoanele mobile timp de cativa ani de zile inainte de a le schimba, in momentul de fata lucrurile sunt complet diferite. Conform unui studiu recent efectuat in SUA, si care are legatura cu produsele Apple, iPhone-urile sunt inlocuite de catre utilizatori o data la doi ani de zile, adica exact cand le expira contractele, Mac-urile fiind pastrate timp de 4 ani de zile, in timp ce tabletele iPad sunt inlocuite de utilizatori la aproximativ exact aceeasi distanta de timp precum Mac-urile.

  Dupa cum era de asteptat, clientii sunt mult mai interesati sa-si inlocuiasca produsele Apple in momentul in care ele sunt pierdute sau distruse, 80% dintre posesorii de iPhone-uri inlocuind terminalele in 2 zile, in timp ce in cazul Mac-urilor sau tabletelor iPad perioada de timp fiind mai lunga. In final, merita mentionat faptul ca majoritatea utilizatorilor prefera sa pastreze terminalele vechi, unii oferind terminalele vechi prietenilor sau rudelor apropiate in loc sa le vanda, o treime dintre participanti vanzandu-si terminalele in programe de tip buy-back.

  Inainte sa inchei va spun si ca 5% dintre toti participantii ar prefera sa-sti tina un produs Apple stricat inloc sa il ofere la schimb pentru un produs nou, iar acest lucru spune multe despre loialitatea lor.

 • kelu88

  americanii!!dar cand faci tu un document sa vedem in cat timp si cati?! utilizatori isi schimba terminalele? si daca prin abdurd cand?! v.a exista la noi in tara programul k la ei,buy-back ăla? ia zi @zaone

 • Amfetamin

  Este si la noi,la toți 3 operatori,numai ca-ti da un pret de nimic pe el,de ex pe un iPhone 5 de 16 gb îmi oferă vreo 950 de lei(asa mi-a calculat site-ul celor de la Vodafone). Poate ca in magazin direct la o evaluare îmi oferă mai mult,deși ma îndoiesc. Culmea e ca diferența între un IPhone 5/5S de 16/32/64 de giga e vreo 15 lei!!! La Orange e la fel,vreo 5 € diferența între 16/32/64 gb! Si ei i-l fac refurbished si-ti baga nu 5€ ci cel puțin 50!

 • Claudiu Daniel

  Nu va mai plangeti ca niste fetite ca in aproape toata lumea e la fel cu unele diferente , ca la noi e asa ca pe dincolo ca la noi sunt hoti sau nustiu cum ! Peste tot sunt la fel aproximativ ! In toata lumea sunt cateva mari companii care sunt cam peste tot si domina piata ! Intr o tara suprasaturata de anume produse apare o problema intr o alta tara e reversul ! Asa ca totul e economie deci bani ! Ne victimizam atat…

 • Ciupanezu’

  @Amfetamin ai dreptate este magarie pe fata ca sa te arda inca 2 ani la contract dar aici gresesc ei, ca oricum am ajuns la o concluzie,mai bine imi cumpar device-ul din state decat din europa sunt facute altfel ,nu stiu parca au ceva mai bun sunt un pic mai stabile ,difera putin fata de modelele pentru europa oricum abonamentul il am fara obligatie ,pe o perioada de 1 an de zile daca vreau pot renunta oricand la el ca nu am luat telefon cand am facut abonament. Si nu renteaza , sa iti iei iphone daca nu ai un abonament capabil, care sa iti ofere internet la viteza 4g nelimitat, ca sa nu mai spun si de convorbiri nelimitate in orice retea altfel degeaba ai iphone.