Apple reinventeaza roata cu un sistem care te-ar putea salva de la accidente stupide

  Va amintiti toate clipurile video comice in care diverse persoane se accidentau in timpul plimbarilor deoarece erau prea ocupate sa se uite la ceea ce scriu in SMS-uri in loc sa se uite pe unde merg? Daca da, atunci va anunt ca Apple incearca sa reinventeze roata prin dezvoltarea unui sistem care sa ne ofere posibilitatea de a vedea pe unde mergem in timp ce scriem mesaje. Intr-un recent brevet de inventie compania descrie o metoda prin care background-ul aplicatiei Messages, de exemplu, ar putea afisa un feed live al camerei in timp ce scriem mesaje.

  Tot ceea ce descrie Apple este disponibil in unele aplicatii prezente in App Store si probabil sistemul a salvat cativa oameni de la momente jenante de-a lungul timpului, insa nu vorbim despre nimic revolutionar. Pentru aplicatia FaceTime Apple utilizeaza un sistem similar care afiseaza un feed video al camerei frontale, desi background-ul aplicatiei este blurred, insa utilizarea unui feed similar preluat de la camera principala nu ar reprezenta o schimbare chiar atat de radicala.

  Nu se stie daca acest sistem va ajunge vreodata in aplicatia Messages, insa este interesant sa vedem ce mai “revolutioneaza” Apple.

9 COMENTARII

  1. Majoritatea dintre noi cand scriem sms-uri, nu tinem telefonul ca si cum am face poze. Sistemul mi se pare inutil….Filmam trotuarul? :))

  2. Pozitia de scris SMS, nu este aceea momentan; insa daca se implementeaza functia asa, cu siguranta toti o sa scriem mesaje cu noua pozitie.