iPhone 6 ecrane cu sticla de safir si o confirmare indirecta de la Apple

  Daca aveati nevoie de o noua dovada a faptului ca in iPhone 6 urmeaza sa vedem ecrane cu sticla de safir, atunci poate un brevet de inventie publicat astazi pentru compania Apple va va convinge. Brevetul de inventie inregistrat pentru cei din Cupertino descrie diverse metode prin care poate fi aplicata o substanta oleofobica peste panouri de safir pentru a nu permite formarea de amprente in timpul utilizarii. Desi Apple foloseste deja metode similare pentru Gorilla Glass, brevetul de inventie vorbeste despre ecrane din sticla de safir, iar acest lucru nu face altceva decat sa intareasca ideea ca iPhone 6 va fi protejat de ele.

What is interesting is that this patent allows for the oleophobic coating to be applied to a brick of sapphire and not having to apply it to each cut screen individually i.e. the patent allows for batch processing. The process used to coat sapphire screens is different from traditional glass screens. The patent mentions PVD and sintering as options. Apple and GT may be leveraging GT’s SPS technology for sintering to get this job done in the most efficient way possible Spark Plasma Sintering (SPS)

  Brevetul de inventie a fost trimis spre inregistrare in luna septembrie a anului trecut, deci vorbim despre metode noi de a proteja ecranele iPhone-urilor si desi Apple utilizeaza sticla de safir pentru camere sau butonul Home, brevetul de inventie sugereaza faptul ca Apple avea in gand ecranele si nu aceste componente. Apple a investit deja intr-o fabrica ce poate produce zeci de milioane de panouri din sticla de safir pentru a proteja ecranul iPhone 6, ramane acum doar ca totul sa fie anuntat oficial.

7 COMENTARII

  1. Ma gandesc pt cei care cunosc…daca inca se foloseste substanta oleofobica, nu ramane la fel probabilitatea sa avem suprafata ecranului zgariata?
    Pana la urma zgarieturile usoare de la chei, mici atingeri sunt aplicate ca si pana acum pe substanta oleofobica si nu pe gorilla glass.

    Cineva sa ma corecteze si sa imi dea speranta ca ma insel si intr-adevar safirul va avea un impact major de anul acesta incolo in eliminarea zgarieturilor usoare

  2. Ce mai tare ecranul se zgârie de la particulele de praf, probabil safirul se zgârie mai greu, am încerc să zgariu un galaxy s3 defect cu cuțitul, foarfeca, chei și am încercat serios să-l zgariu și nu am reușit absolut deloc

  3. Eu oricum o sa folosesc folie … Dar totusi daca e mai scump ..,sa aiba sticla de safir ! Ca si ceasurile elvetiene ! Macar o sa fie primii care folosesc safirul la smartphone , apoi o sa aiba si Samsung , HTC .

  4. daca apple face ecranul la iphone din safir, peste doi ani o sa aiba si samsung, zic doi ani ani pt ca anul viitor poate o sa faca carcasa din sticla sau aluminiu, ca sa dea bine… :))) :-j