XTouch transforma orice suprafata intr-un touchpad pentru iPhone sau iPad (Video)

[vimeo 86450573 w=580&h=370]

  XTouch este un software dezvoltat de catre o echipa de cercetatori ai Universitatii Toronto din Canada, iar cu ajutorul sau putem transforma orice suprafata intr-un touchpad pentru controlarea aplicatiilor pentru iPhone si iPad. In clipul video de mai sus aveti o demonstratie a modului in care functioneaza XTouch si intregul sistem are la baza o tehnologie care permite recunoasterea sunetelor si vibratiilor din jurul iDevice-ului pentru a permite controlarea iOS-ului, dispozitivul trebuind plasat pe aceeasi suprafata pentru a functiona corect.

The XTouch technology works with any existing device that has at least one microphone.  No additional hardware or sensors are needed.  It ‘understands’ the unique acoustic signatures generated when you tap at different locations on a table, and after a quick calibration phase, where ever you tap, the sound is classified and based on that we come up with a location estimate. Essentially, we have way to distinguish the subtle difference between different tap sounds on a surface in order to find out where someone is tapping/touching.

  In clipul video de mai sus este prezentat jocul Voodoo Tap Frogs pentru a demonstra eficacitatea software-ului dezvoltat de catre cei din Toronto, insa aplicatia Magic Xylophone are implementat acelasi software. Folosind sunetele si vibratiile pentru a permite controlarea aplicatiilor XTouch aduce noi moduri interesante de a interactiona cu iDevice-urile noastre, chiar si in momentul in care nu putem sa le atingem direct, insa toata experienta va depinde de modul in care dezvoltatorii isi vor folosi imaginatia pentru a implementa software-ul.

  Software-ul XTouch va fi lansat undeva in cursul urmatoarelor trei luni pentru dezvoltatori.