Apple se pregateste sa revolutioneze din nou touchscreen-ul

  In 2007 Apple a revolutionat touchscreen-ul prin lansarea primului model al iPhone, iar in viitor compania ar putea pregati o revolutie similara multumita unui unei tehnologii ce i-a fost recent brevetata. Vorbim despre o tehnologie care ii permite companiei Apple sa implementeze in ecranele tactile un sistem ce permite detectarea puterii cu care sunt apasate ecranele, diverse actiuni fiind rulate in baza lor. Practic Apple incearca sa inlocuiasca metoda clasica de detectare a apasarilor cu aceasta tehnologie noua, ea permitand o recunoastere mai buna a atingerilor utilizatorilor.

  Pentru a detecta atingerile, sistemul utilizeaza lumina infrarosie proiectata spre degetele noastre, iar in momentul in care lumina atinge suprafata pielii va fi inregistrata o atingere si actionata o functie. Apple foloseste lumina infrarosie impreuna cu senzorii tactili pentru a detecta atingerile si puterea cu care ele apasa pe ecran, insa deocamdata nu stim exat cum intentioneaza Apple sa actioneze diverse functii ale sistemului de operare in baza informatiilor inregistrate in acest mod.

  Chiar daca intreaga tehnologie este cat se poate de interesanta, din pcate vorbim despre ceva ce ar putea ajunge in terminalele noastre abia peste cativa ani de zile, sau poate nu ar putea ajunge deloc.