Prima Pagina Apple Apple se pregateste sa revolutioneze din nou touchscreen-ul

Apple se pregateste sa revolutioneze din nou touchscreen-ul

  In 2007 Apple a revolutionat touchscreen-ul prin lansarea primului model al iPhone, iar in viitor compania ar putea pregati o revolutie similara multumita unui unei tehnologii ce i-a fost recent brevetata. Vorbim despre o tehnologie care ii permite companiei Apple sa implementeze in ecranele tactile un sistem ce permite detectarea puterii cu care sunt apasate ecranele, diverse actiuni fiind rulate in baza lor. Practic Apple incearca sa inlocuiasca metoda clasica de detectare a apasarilor cu aceasta tehnologie noua, ea permitand o recunoastere mai buna a atingerilor utilizatorilor.

  Pentru a detecta atingerile, sistemul utilizeaza lumina infrarosie proiectata spre degetele noastre, iar in momentul in care lumina atinge suprafata pielii va fi inregistrata o atingere si actionata o functie. Apple foloseste lumina infrarosie impreuna cu senzorii tactili pentru a detecta atingerile si puterea cu care ele apasa pe ecran, insa deocamdata nu stim exat cum intentioneaza Apple sa actioneze diverse functii ale sistemului de operare in baza informatiilor inregistrate in acest mod.

  Chiar daca intreaga tehnologie este cat se poate de interesanta, din pcate vorbim despre ceva ce ar putea ajunge in terminalele noastre abia peste cativa ani de zile, sau poate nu ar putea ajunge deloc.

 • Rudolf

  Suna bine.si chiar daca nu o sa avem asa ceva,iphonul bate pe oricine la capitolul touchscreen.deja este foarte bun

 • Gica

  @Rudolf : de unde ai informatia ca touch-ul Apple bate pe oricine? Cine ti-a zis asta, te-a mintit. Touch-ul Nokia e atat de senzitiv incat poate fi operat cu manusa. Nu stiu daca touch-ul Nokia bate pe oricine dar e clar ca il bate pe al Apple.
  In schimb, faptul ca touch-ul Apple este foarte bun este un adevar general recunoscut.

 • Rudolf

  Nu spun ca mi-a spus cineva.dar am testat multe telefoane si touch-ul iphone mi se pare cel mai bun.nu spun ca restu sunt proaste dar eu aleg iphone:d.si daca nu ar fi iphone cu siguranta as alege Nokia

 • Doru Cristian

  Nokia este praf. Am avut cateva cu touch si degeaba au senzor tactil bun.