Primul model al iPhone a motivat Google sa implementeze suport pentru touchscreen in Android si o privire asupra Android inaintea iPhone

  Dupa cum prea bine stiti deja, de-a lungul anilor pe internet au aparut diverse zvonuri care indicau faptul ca Google a decis sa implementeze suport pentru ecrane tactile in Android abia dupa ce Apple a lansat primul model al iPhone. Daca pana acum am vorbit doar despre zvonuri, iata ca o serie de documente oficiale prezentate in procesul dintre Samsung si Apple confirma toate aceste informatii. Inaintea prezentarii primului model al iPhone, Google intentiona sa lanseze Android fara suport pentru ecrane tactile, insa noul produs al Apple i-a convins sa-si schimbe complet strategia.

  Android-ul a fost dezvoltat pentru a fi utilizat doar cu tastaturi fizice, Google intentionand sa implementeze suport pentru touchscreen-uri la un moment dat, prezentarea iPhone-ului grabind acest moment. Mai exact, Google si-a schimbat complet strategia dupa prezentarea iPhone 2G, cerand partenerilor sai sa implementeze Android cu suport obligatoriu pentru ecrane tactile, dar si cu suport pentru pentru atingeri simultane multiple. Practic Google a preluat ideea Apple imediat dupa prezentare si in baza sa a reusit sa isi faca sistemul de operare atat de popular, acest lucru fiind sustinut de catre avocatii Apple.

  Mai jos aveti documentatia gandita initial de catre Google pentru Android OS, iar in zilele urmatoare ne putem asteptam sa vedem si alte informatii confidentiale despre Apple, Google si Samsung.

Android Project
Software Functional Requirements v 0.91 2006