Iata care este costul de productie al Samsung Galaxy S5

  Daca cititi iDevice.ro de ceva vreme, atunci stiti ca desi Apple cere minim 650$ pentru un iPhone, pretul real de productie este de aproximativ 3 ori mai mic. In cazul Samsung Galaxy S5 lucrurile nu sunt deloc diferite, noul smartphone al celor de la Samsung avand un pret de productie de 256$, aceasta fiind usor mai mare decat cel al predecesorului sau. Ecranul este cea mai scumpa componenta, el costand 63$, chip-urile RAM si cele de memorie urmandu-l cu un cost combinat de 33$.

  In cazul iPhone 5S vorbim despre un pret de productie de aproximativ 200$, deci cu 56$ mai mic decat cel al terminalului Samsung fiind enorma. Desi iPhone 5S cat si Samsung Galaxy S5 nu au preturi de productie apropiate, totusi diferenta de aproximativ 400$/450$ in cazul fiecarui terminal acopera costurile adicente fabricarii si promovarii unui asemenea smartphone, restul reprezentand profitul care ramane companiilor. Apple castiga mai multi bani decat Samsung din propriile smartphone-uri, insa an dupa an aceasta diferenta se reduce simtitor.

5 COMENTARII

  1. Daca avea si ip 5s ecranul la fel de mare poate se mai apropiau costurile de productie.
    Oricum preturile pe care le vedem aici sunt mai putin importante pentru noi , pretul final avand multi factori care il pot modifica (de ex. sistemul de operare, etc)

  2. trebuie luate in calcul si cheltuielile de cercetare-dezvoltare
    nu mai zic de alte costuri de ambalare, transport, depozitare, vanzare

  3. Daca iphone are componente premium inseamna ca si samsung si lg au componente premium.E logic nu
    Atata timp cat display-urile de pe iphon provin de la lg ,procesoarele si multe alte componente (aprox50% din iphone) sunt de la samsung cum poti spune ca unu are componente premium si altu nu?

  4. Aluminiul este un material premium doar in mintea utilizatorilor de iPhone . In rest este la fel de ordinar si de comun pe cat se poate .