Prima Pagina Activation Lock Apple va implementa un nou sistem antifurt in iPhone si iPad

Apple va implementa un nou sistem antifurt in iPhone si iPad

  Implementarea iOS 7 Activation Lock a permite blocarea definitiva a unui iPhone cu un Apple ID in cazul unui furt, deocamdata nicio metoda de exploatare a acestui sistem nefiind descoperita. Pentru a imbunatati suplimentar sistemele antifurt din smartphone-uri, un nou proiect initiat in SUA va aduce securitate suplimentara pentru utilizatori si batai de cap noi pentru hoti. Apple a intrat din propriul acord in acest proiect, iar incepand cu iPhone 7 va implementa in iOS noi masuri de securitate pentru a descuraja furturile iPhone-urilor.

 • A remote-wipe feature (like the one included with the Find My iPhone service)
 • A remote-lock feature (like the PIN code setting included with Find My iPhone)
 • A restore-blocking feature that can prevent unauthorized attempts to wipe the phone and use it (like iOS 7′s Activation Lock)
 • And the ability to restore the original owner’s data upon recovery of the device (such as from an iCloud or iTunes backup)

  Acordul incheiat de catre Apple ca parte a acestui proiect presupune implementarea unui set de masuri de securitate unice in terminalele sale, dar si unele Android, asa ca Activation Lock va fi doar imbunatatit. Noul sistem trebuie sa permita stergerea datelor de la distanta, trebuie sa ceara un PIN pentru accesarea terminalului mobil, trebuie sa impiedice reinstalarea software-ului fara a avea un PIN sau parola unui cont al proprietarului si trebuie sa contina posibilitatea de a reisntala datele originale ale proprietarului dupa recuperarea temrinalului.

  Toate aceste functii sunt deja prezente prin sistemul Activation Lock al celor de la Apple, asa ca usurinta cu care Apple a aderat la sistem este lesne de inteles. Separat de Apple, la acest proiect vor participa Samsung, HTC, Huawei, Nokia, Microsoft si operatorii de telefonie mobila din SUA, insa tot globul va beneficia de masurile imbunatatite de securitate.

 • nagy77

  La scoala ne invata sa nu furam, acum te invata cum sa-ti feresti buzunarul de hoti.
  Eu zic sa ne bagam cu totii iphonurile in cuti de valori.
  As fi foarte trist daca as gasii un iphone pe jos si n-as putea sal folosesc.
  Cel mai bun lucru este cu formatarea memoriei, sa nu putem utiliza datele altor persoane.

 • cinev

  Pai da de ce sa formatezi memoria si sa il folosești in continuare?Nu este obiectul cumpărat de tine si prin urmare nu ai dreptul sa il folosești prin găsire/furare samd…
  Decizia este una foarte ciudata pt Apple si alți operatori de telefonie.Ei ar castiga mai mulți bani prin revânzarea unui nou terminal.
  Ceea ce foarte multa lume cerea acest lucru , iată că în sfârșit se îndeplinește.
  Este foarte important de precizat ca Apple DOAR a aderat la sistem si nu l-a inițiat !!!
  O inițiativă lăudabilă, astfel se pune frână hoților. De ce sa furi dacă nu vei putea revinde marfa furată?
  BRAVO!!!!!!!

 • cristi

  Sa-l gasesti pe jos?!

 • jorditech

  Se poate găsi si pe jos când hotu’ pune proprietarul la pământ.

 • Tudor

  Suna bine. Ori iti cumperi si ai ori nu. hai sa fim seriosi cine pune botul ca ai un iphone de vanzare fara accesorii blocat si ”ti-ai uitat parola”?

 • Dny

  Total de acord cu sistemul celor de la Apple cu icloud-ul, dar tin sa precizez ca totusi ar trebuie facut ceva in cazul in care iphonul nu a fost furta, un exemplu ar fi : cineva a cumparat un iphone 5 de la orange romania, la vandut unui amic dar avea icloud-ul activ, el nu sa uitat si nici nu a stiut , dupa o luna a dat restore la iphone si bineinteles a cerut apple id pe care evident nu il stia ca era de la fostul proprietar si sa fie totul ”bine” era plecat din tara si nu mai stia nimic de el, sa dus la orange cu telefonul cu acte cutie absolut tot si raspunsul a fost ca nu au ce sa faca ca nu e sistemul lor, ci acelor de la apple. Intrebarea mea pentru voi ce poate sa faca sa foloseasca iphonul????

 • Radu

  Vorbesti cu cel ce ti- a dat iphone-ul, fara id lui nu ai ce sa ii faci.
  Dar asta deja ar trebui sa stii daca esti pe acest forum de ceva vreme. cand cumperi un iphone second , primu lucru dai un restore cu omu de fata dupa ce a scos find my iphone.
  Dupa aceea nu mai ai nici o problema .

 • dny

  @Radu, Ai perfecta dreptate ca trebuie scos find my iphone si dat restore, dar cum am mai spus nu e vorba de mine ci de un amic care chiar nu se pricepe si nu stia de treaba asta, si cum am mai spus nu e cumparat fara nimic la el ci cu absolut toate accesoriile factura si garantie. Ideia e ca in cazul asta si nu numai ar trebui totusi sa se faca ceva, cand omu chiar are toate actele la el.

 • nagy77

  Problema se pune in felul urmator, nu stiu cit la % sunt iphonuri furate sau pierdute, dar in continuare prefer sa gasesc aur pe jos, cu iphonu nu mai am ce face.

 • maricel

  Aveam un coleg mi-a spus nu te frica sa mergi cu iphone pe strada era disperat sa mi-l fure oricum daca il fura cineva nu il mai aduce inapoi pina mai perfectioneaza sistemu sa mai pot fura !

 • kelu88

  hm! de la iphone 7 zici ,nu? pai hai ca mai asteptam vreo 3 ani! hahahaha