Apple va implementa un nou sistem antifurt in iPhone si iPad

  Implementarea iOS 7 Activation Lock a permite blocarea definitiva a unui iPhone cu un Apple ID in cazul unui furt, deocamdata nicio metoda de exploatare a acestui sistem nefiind descoperita. Pentru a imbunatati suplimentar sistemele antifurt din smartphone-uri, un nou proiect initiat in SUA va aduce securitate suplimentara pentru utilizatori si batai de cap noi pentru hoti. Apple a intrat din propriul acord in acest proiect, iar incepand cu iPhone 7 va implementa in iOS noi masuri de securitate pentru a descuraja furturile iPhone-urilor.

  • A remote-wipe feature (like the one included with the Find My iPhone service)
  • A remote-lock feature (like the PIN code setting included with Find My iPhone)
  • A restore-blocking feature that can prevent unauthorized attempts to wipe the phone and use it (like iOS 7′s Activation Lock)
  • And the ability to restore the original owner’s data upon recovery of the device (such as from an iCloud or iTunes backup)

  Acordul incheiat de catre Apple ca parte a acestui proiect presupune implementarea unui set de masuri de securitate unice in terminalele sale, dar si unele Android, asa ca Activation Lock va fi doar imbunatatit. Noul sistem trebuie sa permita stergerea datelor de la distanta, trebuie sa ceara un PIN pentru accesarea terminalului mobil, trebuie sa impiedice reinstalarea software-ului fara a avea un PIN sau parola unui cont al proprietarului si trebuie sa contina posibilitatea de a reisntala datele originale ale proprietarului dupa recuperarea temrinalului.

  Toate aceste functii sunt deja prezente prin sistemul Activation Lock al celor de la Apple, asa ca usurinta cu care Apple a aderat la sistem este lesne de inteles. Separat de Apple, la acest proiect vor participa Samsung, HTC, Huawei, Nokia, Microsoft si operatorii de telefonie mobila din SUA, insa tot globul va beneficia de masurile imbunatatite de securitate.