Sistemele de securitate prin citirea amprentelor reprezinta doar un trend trecator, conform unui specialist in securitate

6

  iPhone 5S a dat startul implementarii unor sisteme cu adevarat utile de citire a amprentelor si utilizare a lor pentru a autoriza plati, HTC si mai apoi Samsung implementand sisteme asemanatoare in propriile terminale. Desi acum majoritatea utilizatorilor gasesc aceste sisteme ca fiind extrem de utile, un expert in securitate informatica sustine ca vorbim despre un trend trecator. El afirma ca scanarea venelor sau a irisului va deveni o metoda mult mai sigura de a ne securiza terminalele sau de a autoriza plati si ca in urmatorii ani citirea ampretenlor va fi inlocuita cu unul dintre aceste doua sisteme.

Using our fingerprint is not a secure way to do [authentication]. It’s just like a gimmick. “Gummy fingers, namely artificial fingers that are easily made of cheap and readily available gelatin, were accepted by extremely high rates by particular fingerprint devices with optical or capacitive sensors.

  Problema cu sistemele de citire a amprentelor este ca ele aduna materie reziduala de la degetele noastre si cititoarele pot fi usor pacalite cu amprente false, scanarea venelor si a iris-ului fiind mai sigure deoarece nu necesita contact fizic pentru scanare. In aceasta idee, deblocarea terminalelor si autorizarea platilor s-ar putea face mult mai sigur deoarece hackerii nu ar mai putea pacali senzorii cu amprente printate pe latex sau chiar pe gelatina.

  Desigur ca vor trece cativa ani pana cand vom vedea asemenea sisteme in smartphone-uri, insa probabil ele reprezinta viitorul si nu cititoarele de amprente.