Apple pregateste lansarea unui sistem de plati mobile folosind iPhone-uri

  Timp de cativa ani de zile s-a zvonit ca Apple pregateste lansarea unui sistem de plati mobile pentru iPhone si iPad, iar in 2013 am avut o prima forma a unui asemenea sistem, el fiind implementat prin Touch ID si fiind disponibil doar pentru iTunes Store. Acum compania Apple pare interesata sa extinda functionalitatea acestuia, aranjand interviuri diversi experti americani in sisteme de plata mobile, compania incercand sa gaseasca cei mai buni oameni pentru a pregati aducerea pe piata a noului sau sistem.

Apple has been interviewing senior payments industry executives to push ahead on a plan to build an electronic payments business, according to two people familiar with the process. The company has been meeting with potential applicants for two new positions at Apple focused exclusively on building a business around the hundreds of millions of credit cards it already has on file.The mobile payments area in general is one we’ve been intrigued with. It was one of the thoughts behind Touch ID […] it’s a big opportunity … 

  Utilizarea Touch ID si a unui Apple ID pentru a efectua plati din diverse magazine din SUA ar putea fi posibila in viitorul apropiat, insa totul doar pentru material digital sau produse disponibile in magazine online. Apple evita de cativa ani de zile sa ofere adevarate sisteme de plata mobile si a lansat aplicatia Passbook plus sistemul Touch ID, cel mai probabil in ideea de a le testa viabilitatea, insa in curand americanii ar putea avea un adevarat sistem de plati mobile.

  Din pacate pentru Romania vestile nu sunt chiar atat de grozave, deoarece Apple nu ne va oferi posibilitatea de a face plati mobile in aceleasi conditii chiar si din tara noastra.