Apple se pregateste sa depaseasca Nokia in vanzarile de telefoane mobile

  In Q1 2014 compania Apple a comercializat 43.7 milioane de iPhone-uri, cifra fiind cu aproape 7 milioane de unitati mai mica decat numarul total de telefoane mobile comercializate de catre Nokia. Daca va uitati la imaginea de mai sus veti observa ca vanzarile de telefoane mobile Nokia au scazut cu 18.4% intr-un an de zile, sau cu 11.4 milioane de unitati, cota de piata a finlandezilor scazand cu 3%. In contrast, Apple a vandut cu 16.8% mai multe unitati ale iPhone-urilor sale, apropiindu-se de vanzarile totale ale celor de la Nokia.

Apple reached a new first quarter record, breaching the 40 million unit mark. The company saw double-digit growth in Japan as well as across multiple developing markets, including Brazil, China, India, and Indonesia. Still, this made for the lowest year-over-year improvement among the leading vendors. What remains to be seen is when – not if – Apple’s rumored large-screen models will arrive on the market, filling a gap in the company’s portfolio that has been exploited by the competition.

  Avand in vedere ca Nokia era cu doar cativa ani de zile in urma cel mai mare vanzator de telefoane mobile de pe glob, situatia in care a ajuns acum producatorul finlandez este ingrujoratoare. Nokia a vandut doar jumatate din numarul total de telefoane mobile comercializate de catre compania Samsung, ale carei vanzari au scazut cu 0.3%, iar daca trendul va continua, atunci Apple o va depasi pana anul viitor. Separat de Apple, Huawei a avut cea mai mare crestere in vanzarile de telefoane mobile, aceasta fiind de 33.8%, dubla fata de cea a Apple.