Apple castiga cel mai recent proces intentat Samsung in SUA, iata ce despagubiri va primi de la coreeni

  Dupa cum prea bine stiti deja, Apple si Samsung au fost implicate intr-un proces in ultimele saptamani de zile, ajungand la o decizie in cusul noptii trecute. Dupa prezentarea tuturor dovezilor detinute de catre ambele parti si explicarea incalcarilor facute pentru brevetele de inventie, juriul a decis ca Apple trebuie sa primeasca 119.625.000 de dolari de la coreeni. Apple cerea peste 2 miliarde de dolari pentru aceste incalcari, deci suma acordata reprezinta aproximativ 5% din cea ceruta, iar avocatii celor din Cupertino vor face cu siguranta apel deciziei.

  • Patent 5,946,647 — Apple’s “data detectors” that transform typed text (such as email addresses) into actionable links
  • Patent 8,046,721 — Gesture-based unlock screen (“slide to unlock”); only some devices were found to infringe this patent
  • Patent 8,074,172 — Deals with how autocorrect suggests words

  Mai sus aveti cele 3 brevete de inventie pentru care s-a dovedit incalcarea de catre Samsung, Apple nereusind sa convinga juriul ca Samsung a incalcat altele doua care privesc tehnologia utilizata in sistemul de cautare Spotlight si cele utilizate de catre iCloud pentru sincronizarea datelor. Raspunzand acestei decizii, Apple a multumit juriului pentru munca depusa de-a lungul acestui proces, afirmand ca aceasta victorie reconfirma faptul ca Samsung i-a utilizat fara drept tehnologii in diverse produse, evitand sa afirme totusi daca va facel apel deciziei sau nu.

We are grateful to the jury and the court for their service,” Apple told Re/code. “Today’s ruling reinforces what courts around the world have already found: that Samsung willfully stole our ideas and copied our products. We are fighting to defend the hard work that goes into beloved products like the iPhone, which our employees devote their lives to designing and delivering for our customers.

  Interesanta este ca Apple a fost gasita vinovata de incalcarea unor brevete de inventie ale Samsung si va fi obligata sa plateasca 158.400$ catre coreeni. Problema in acest moment este ca juriul a trecut cu vederea un produs despre care Apple sustine ca ii incalca tehnologiile, asa ca dupa weekend verdictul va fi actualizat pentru a fi incluse sumele corespunzatoare acestui produs, daca se va descoperi ca el utilizeaza tehnologii proprietare ale Apple.

  In final, desi vorbim despre o victorie pentru cei din Cupertino, suma stabilita drept despagubiri este infima fata de ceea ce s-a cerut initial si cu siguranta nu va speria Samsung in ideea de a motiva compania sa procedeze diferit in viitor.