Tim Cook si una dintre importantele schimbari din cadrul Apple

Tim Cook lider

  Tim Cook a preluat functia de CEO al Apple de la Steve Jobs la mijlocul anului 2011, avand in trecut perioade de interimat in momentele in care Steve Jobs a fost tratat pentru cancer. Devenind CEO permanent al Apple, Tim Cook s-a vazut nevoit sa administreze o companie cu o cultura implementata de catre un lider vizionar care nu mai facea parte din ea. In aceasta idee, Tim Cook a fost nevoit sa aleaga un “lider” in interiorul echipei de vicepresedinti seniori, iar in cursul anului 2013 a ales sa-l demita pe Scott Forstall si sa aiba incredere in Jony Ive.

  Daca Steve Jobs a creat un mediu concurential in chipa de vicepresedinti seniori ai eclor de la Apple, Cook a incercat sa creeze un sistem in care vicepresedintii sai seniori sa poata colabora in liniste. Alegerea lui Ive in locul lui Forstall a fost una dintre masurile luate in acest sens, acum viziunile lui Ive ghidand Apple in dezvoltarea viitoarelor sale produse. Tim Cook a initiat o importanta schimbare in cultura Apple si acest lucru afecteaza o buna parte dintre angajati, unii alegand sa paraseasca Apple in ultimele luni, altii urmand sa o faca.

  Steve Jobs era un lider neconventional si multi angajati Apple erau obisnuiti cu stilul sau de conducere, stiind ca indiferent cum privea Jobs lumea, in final Apple lansa produse grozave pe piata. In cazul lui Cook lucrurile sunt diferite si multi considera ca actualul CEO Apple inca nu si-a impus amprenta asupra produselor companiei, insa poate iPhone 6 va schimba aceasta opinie.