Prima Pagina Apple Microsoft Surface Mini – prima competitoare iPad Mini cu Ecran Retina produsa...

Microsoft Surface Mini – prima competitoare iPad Mini cu Ecran Retina produsa de catre Microsoft

  Microsoft Surface Mini este denumirea pe care compania Microsoft ar urma sa o utilizeze pentru o tableta cu ecran de pana in 8 inch, ea urmand a fi prezentata intr-o conferinta ce ar urma sa aiba loc luna aceasta. In cursul noptii trecute cei de la Microsoft au trimis jurnalistilor din lumea intreaga invitatii la evenimentul care urmeaza sa aiba loc pe 20 mai, sugerand posibila lansare a acestei tablete mici. Tableta ar urma sa functioneze in baza unei arhitecturi ARM, deci ar putea rula Windows RT si nu Windows 8.1, precum “sora” sa mai mare, care nu s-a bucurat de un succes chiar atat de grozav.

  Separat de Microsoft Surface Mini, Microsoft ar urma sa lanseze si Windows Phone 8.1 pentru posesorii de smartphone-uri Windows Phone, acest update oferind imbunatatiri de performante si functionalitate pentru utilizatori. Daca Microsoft va lansa intr-adevar o competitoare pentru iPad Mini cu Ecran Retina, atunci ar trebui sa o comercializeze la un pret redus pentru a putea concura eficient atat cu produsul Apple, cat si cu cele ale competitorilor.

 • danny

  Nu inteleg de ce Microsoft persevereaza in prostie cu acest Windows RT. Am o tableta Toshiba Encore WT8 A 102, cu procesor intel quad core la 1,6 ghz, ruleaza Windows 8.1 / 32 biti, care m-a facut sa uit definitiv de iPad sau alte porcarii cu android. Se comporta impecabil si pot rula absolut orice program la fel ca pe un laptop sau PC. De ce as mai avea nevoie de o tableta atat de limitata de sistemul de operare cum este iPad-ul? Lumea trebuie sa inteleaga ca atat IOS-ul cat si Androidul sunt sisteme de operare concepute pentru telefoane si atat. Restul sunt povesti!

 • nobody

  Ne explici si noua de ce sunt celelalte “porcarii” si Windows-ul nu…?

 • danny

  @nobody Pentru simplul motiv ca celelalte sisteme de operare pentru tablete sunt de fapt concepute pentru telefoane mobile si instalate pe tablete. Iar daca tu poti compara ca utilitate Windows 8.1 cu IOS sau Android inseamna ca folosesti un calculator doar pentru facebook, muzica si filme. Retine nu am comparat Windowsul cu MacOS-ul ci cu IOS si Android.

 • nobody

  Folosesc Linux de multi ani si habar n-am cu ce se “mananca” Windows 8.1. Tableta mea iPad 4 n-as schimba-o cu nimic in lume (am JB pe ea). La fel si iPhone-ul meu 4S. Si asta nu pentru ca celelalte sunt porcarii, ci pentru ca sunt foarte multumit de ele.

  Fiecare-si cumpara ce-i place, ce-si permite etc.

 • danny

  @nobody Nu inteleg ce te ambalezi atat de tare. Si eu folosesc Linux (ubuntu), dar oricat de mult mi-as dori, sub Linux nu pot rula multe programe care ruleaza pe Windows. Daca nu stii cu ce se “mananca” windows 8.1 inseamna ca esti ori ignorant ori folosesti calculatorul doar pentru net, filme si muzica si ar trebuii sa-l incerci inainte de a scrie despre el. Revenind la tablete, oricat de mult te-ai stradui nu vei putea face niciodata pe iPad ceea ce pot face eu pe tablea mea cu windows. Daca nu intelegi lucrul asta inseamna ca esti total paralel cu fenomenul IT. Inteleg aluzia ta legata de faptul ca produsele Apple sunt scumpe si nu si le permite oricine. Nu este cazul meu, dar te-ai gandit vreodata ca nu intotdeauna tot ce este foarte scump este si bun, ca nu tot ce este scump este si util? Am avut multe produse Apple, inca mai am, dar sunt total nemultumit de faptul ca esti inchistat de un SO atat de restrictiv, si de faptul ca la orice iPhone nu am reusit niciodata sa am baterie macar pana ajung seara acasa! In rest numai de bine!

 • nobody

  Mai citeste o data mai sus ceea ce am scris amandoi si vezi cine se ambaleaza mai tare. Eu doar mi-am spus parerea la ceea ce discutam.

  Nu stiu cum de folosesti tu Linux daca n-ai aflat ca sunt solutii sa rulezi si programe Windows in Ubuntu. Eu nu le folosesc pentru ca am si Windows 7 in dual-boot, pe care ma “bag” doar cand mai apare cateun JB la un nou iOS. Deci nu sunt chiar asa de ignorant, doar ca nu stiu si nici nu ma intereseaza Windows… general vorbind. Cred ca n-am jignit pe nimeni cu afirmatia asta.

  Cat despre ce faci tu pe Windows si nu pot face eu pe iPad e fix-pix. Nici tu nu faci pe Windows ce fac eu pe Linux. N E V E R!

  Daca ai avut multe produse Apple, probabil ca stiai de problemele referitoare la baterii. Deci…

  Ah si inca ceva: nu toata lumea isi cumpara una-alta doar sa stea pe Facebook, Messenger, Netflix etc. si sa se “dea” mari IT-isti. Unii stiu si fac mult mai multe.

  Chill-ax, buddy, varsa-ti frustrarea pe vreun forum Windows, nu aici. Aici se discuta despre chestii mult mai diferite de Windows.

  Si sa inchei cu o gluma:

  “Great writer

  There was once a young man who, in his youth, professed his desire to become a great writer. When asked to define “great” he said, “I want to write stuff that the whole world will read, stuff that people will react to on a truly emotional level. Stuff that will make them scream, cry, and howl in pain and anger!”
  He now works for Microsoft, writing error messages.”

  Daca nu intelegi, o sa incerc sa iti traduc.

 • nobody

  1. Mai citeste o data mesajele de mai sus si poate-ti schimbi parerea referitoare la cine se ambaleaza mai mult.

  2. Nu stiu ce Linux folosesti tu dar, pe al meu, au aparut solutii pentru a rula programe Windows. Da, programe, nu games-uri.

  3. Referitor la Windows 8.1: daca nu ma intereseaza, atunci da, ignor…

  4. Unii folosesc telefoane, laptop-uri etc. pentru Facebook, Messenger, Netflix etc. Nu e cazul meu. Daca faci parte dintre acestia, nu esti mare IT-ist.

  5. Nu cred ca e nimeni interesat (eu nu sunt) de ceea ce faci tu pe tableta ta cu Windows. In schimb sunt foarte multumit de atat cat pot face pe iPad-ul meu. Nu zic ca e mai bun dar PENTRU MINE, it is the best.

  6. iPhone si iPad au avut probleme cu bateria de la inceputuri. Mai putin iPad-ul, parerea mea. Cum de ai “insistat” sa cumperi produsE Apple daca erai nemultumit de ele?

  Cred ca poti gasi forumuri de Windows unde sa-ti versi frustrarea. Aici discutam de “porcarii” Apple, chiar daca nu-ti convine.