Iata primul first person shooter dezvoltat pentru Mac (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=PoEpgfTtUYg&w=580&h-370]

  First Person Shooterele moderne incearca sa recreze cat se poate de bine lumea reala si evenimentele pe care un soldat le intampina in campul de lupta, insa in 1974 MazeWars incerca doar sa aduca putina diversitate pentru posesorii de Mac-uri. In clipul video de mai sus aveti prezentat MazeWars, primul FPS dezvoltat special pentru Mac-ul celor de la Apple, jucatorii avand posibilitatea de a ghida un avatar printr-o serie de labirinturi cautandu-si inamicul pe care trebuiau sa il distruga folosind o racheta.

 MazeWars a fost dezvoltat timp de mai bine de un deceniu, iar in 1987 MazeWars+ avea sa fie lansat pentru Apple Macintosh, versiunea respectiva avand inclusa niveluri cu grafica 3D destul de impresionanta pentru acea vreme. Jocul avea inclus suport pentru reteaua AppleTalk, astfel ca oricine putea descoperi noi prieteni online, MazeWars+ fiind oferit gratuit pentru o buna perioada de timp tuturor celor care achizitionau un Macintosh nou.

  Din pacate de-a lungul vremii Apple nu a reusit sa convinga dezvoltatorii de jocuri ca platforma sa merita atentia de care are parte Windows-ul, astfel ca posesorii de Mac-uri pot incerca noile jocuri abia la cativa ani distanta de lansarea lor oficiala.