Viitoarele iPhone-uri ar putea inregistra poze la “super-rezolutie” folosind un nou stabilizator optic de imagine

  In cursul zilei de astazi aflam despre existenta unui nou brevet de inventie al companiei Apple, el descriind un sistem prin care viitoarele iPhone-uri ar putea inregistra poze de rezolutie inalta fara a avea camere cu un numar de megapixeli mai mare decat cel actual. Totul are la baza un nou stabilizator optic de imagine pe care Apple il descrie in brevetul sau de inventie, el permitand inregistrarea acestor poze la o rezolutie mai mare decat cea nativa a camerei implementate in iPhone-uri.

  Sistemul ar inregistra multiple poze folosind camera, fiecare dintr-un unghi usor diferit, ele fiind mai apoi combinate folosind un algoritm special, rezultatul final fiind o poza de rezolutie inalta. Pentru a putea utiliza aceasta functie speciala, aplicatia Camera a iDevice-urilor noastre ar putea include o optiune speciala, precum cea vizibila in imaginea de mai sus, ea permitandu-ne sa activam oricand modulul de inregistrare a pozelor de inalta rezolutie.

  Desi ideea in sine este interesanta, pentru ca vorbim despre un brevet de inventie, nimeni nu stie cand ar putea fi implementata aceasta functionalitate in terminale, asa ca nu va faceti sperante ca o veti putea utiliza prea curand.

1 COMENTARIU