2014 va aduce un numar record de vanzari pentru iOS, Android si nu numai

  Anual vanzarile de terminale mobile cresc substantial, iar cei de la Gartner estimeaza ca in 2014 am putea avea parte de o crestere si mai mare pentru vanzarile de terminale iOS, Android, dar chiar si Mac-uri. Dupa cum puteti vedea din imaginea de mai sus, vanzarile de terminale Android ar putea depasi 1.1 miliarde, in timp ce cele pentru iOS si Mac vor depasi 344 de milioane de unitati.

  In cazul Android vorbim despre o crestere de in vanzari de 230 de milioane de unitati, sau aproximativ 25$, iar in cazul iOS-ului vorbim despre o crestere de aproape 80 de milioane de unitati, sau aproximativ 30%. Procentual cresterea pentru iOS urmeaza sa fie cea mai mare, insa practic Android-ul ieste cel mai castigat din toata aceasta situatie si este cat se poate de normal.

  Dintre cele 80 milioane de unitati noi ce ar putea fi vandute de catre Apple in 2014, majoritatea vor fi cu siguranta iDevice-uri, vanzarile de Mac-uri aflandu-se intr-o stagnare de cateva trimestre fiscale. Desigur ca vorbim despre simple presupuneri bazate pe evolutia trecuta a vanzarilor, asa ca anul acesta ar putea fi complet diferit.