iOS 8 nu va functiona pe anumite iDevice-uri, iata de ce!

  iOS 8 va fi prezentat pe data de 2 iunie 2014, iOS 8 beta 1 urmand a fi lansat de catre Apple in cursul aceleiasi seri dupa incheierea keynote-ului de deschidere al WWDC 2014. Noua versiune a sistemului de operare va fi disponibila pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS si va fi compatibila doar cu iDevice-urile care o pot rula, iar aici nu putem include batranul iPhone 4 si batrana tableta iPad 2.

  iPhone 4 a fost lansat in anul 2010 si are un procesor single-core cu 512 MB RAM, in timp ce iPad 2 a fost lansata in 2011 cu un procesor dual-core si aceiasi 512 MB RAM. Niciunul dintre aceste produse nu va rula iOS 8 si nu neaparat pentru ca hardware-ul lor este depasit, ci pentru ca Apple trebuie sa scoata in fata produsele actuale, mai noi, mai scumpe, lasandu-le pe cele vechi sa dispara, asa cum este normal.

  Daca in cazul iPhone 4 vorbim clar despre hardware slab, in cazul iPad 2 lucrurile nu stau chiar asa, tableta avand acelasi hardware precum iPad Mini sau iPhone 4S(care are procesorul tactat la o frecvenat mai mica), deci teoretic toate cele 3 dispozitive ar putea rula noua versiune a iOS. Avand totusi in vedere ca Apple a scos din vanzare iPad 2 in cursul acestui an, iPhone 4 fiind retras anul trecut, este cat se poate de clar ca daca aveti o asemenea tableta va trebui sa va orientati spre un model mai nou.

  Nimeni nu stie care vor fi cerintele de sistem ale iOS 8, stim ca vechile terminale nu vor functiona la fel de bine si stim ca tot ceea ce este vechi va disparea pentru ca asa functioneaza lucrurile in business. Cei care aveti iPhone 4 sau iPad 2 si iOS 7 instalat stiti ca performantele nu sunt dintre cele mai bune si sunteti constienti ca un update la iOS 8  va face lucrurile mai rele, asa ca ar fi bine sa va ganditi inca de pe acum la ce veti face upgrade anul acesta.