Cosmote 3G – iata cat de rapida este reteaua de internet din Bucuresti

  In cursul anului 2014 compania Cosmote a facut investitii importante in extinderea acoperirii 3G in Bucuresti, astfel ca pe parcursul ultimelor luni probabil ati observat o imbunatatirea a semnalului 3G in diverse zone din capitala. Procesul de imbunatatire a infrastructurii nu s-a limitat totusi doar la capitala Romaniei, cei de la Cosmote investind sume serioase de bani in extinderea acoperirii in diverse zone din tara, insa astazi vorbim despre Bucuresti. Am avut ocazia de a testa noua retea de internet 3G din Bucuresti, iar in acest articol puteti vedea ce viteze puteti obtine folosindu-va terminalele.

  Avand acoperire 3G de peste 90% in Bucuresti, Cosmote va ofera viteze de navigare pe internet la fel de bune sau mai bune decat cele ale altor operatori de telefonie mobila din Romania. Acestea fiind spuse, in functie de zona in care va aflati, puteti atinge viteze de navigare pe internet de pana la 25 Mbps pentru download, upload-ul maxim fiind de 4 Mbps, in conditiile in care viteza maxima de upload in 3G este de 5.76 Mbps. Facand o comparatie cu ceea ce oferea reteua in cursul anului trecut, vitezele de navigare pe internet sunt, in medie, duble, latenta fiind imbunatatita in acelasi timp. Practic acum Cosmote va ofera viteza de navigare pe internet stabila si ridicata, iar testele demonstreaza ca se poate de clar acest lucru.

  Facand aceasta investitie in reteaua sa, Cosmote ofera propriilor clienti o retea de internet de calitate mai buna decat cea a competitorilor, in majoritatea cazurilor, asa ca in Bucuresti veti avea parte de o experienta de navigare pe internet mai mult decat buna. Separat de Bucuresti, Cosmote ofera acoperire 3G de inalta calitate, cu viteze de descarcare de pana la 43.2 in 267 orase si peste 4800 de localitati din tara. Astfel peste 72% din populatie beneficiaza de aceste servicii. Luand in calcul si tehnologia HSPA+, care ofera viteze de pana la 21.6 Mbps in 307 orase, serviciile 3G Cosmote acopera aproximativ 80% din populația României.

De asemenea, COSMOTE România oferă acoperire 4G pentru 90% din populația capitalei, alături de Otopeni, Bragadiru, Jilava, Valea Prahovei (stațiunile Sinaia, Bușteni, Predeal) și 13 reședințe de județ: Ploiești, Cluj, Iași, Bacău, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Constanța, Brăila, Galați, Buzău, Satu Mare, Baia Mare. 

17 COMENTARII

  1. ultima data se lauda Cosmote ca acum au acoperire la metrou, intre statii, ceea ce e o mare vrajeala (intre statii nu exista acoperire deloc, dar absolut deloc), acum vin cu minciuni de astea cum ca dau viteaza de 20 de mb/s pe 3G, eu am testat azi in Baneasa, Aviatiei, Unirii, si pta Alba Iulia si mai mult de 4 mb/s nu trece la download. pe hartie cosmote ofera servicii impecabile si viteze de net mari, si acoperire printre satiile de metrou, dar in realitate reteaua e aceeasi de multi ani.

  2. @zaone n-am abinament la Cosmote. am cartela cu optiune de aia Play Free L. Dar cred ca este irelevant daca am abonament sau cartela. si e mai irelevant lucrul asta cand ma refer la acoperirea dintre statiile de metrou

  3. Azi am comparat orange cu cosmote. 3 g amandoua, orange 6 m download 2 up ,cosmote 10 m download 3up..oricum conteaza so de zona! Apropo sunt din bucuresti

  4. Testat acum la piata iancului 13mb download si 2,6 mb upload Cosmote pe un iphone 5 . Eu sunt multumit in general de viteza.

  5. E de apreciat acest lucru.Cu alte cuvinte Cosmote are o retea de mare viteza mult mai extinsa decat Orange. Cat despre vodafone…sunt multe zone unde de-abia au GPRS , iar Cosomte si Orange au 3g. Bravo Cosmote!

  6. Va sfatuiesc sa va schimbati cartela simpla cu una de 4G care costa doar 11 lei si sa vedeti atunci viteza la incarcarea paginii.

  7. Fiindca veni vorba de Cosmote, nu-mi explic cum de ieri pana azi creditul de la cartela a scazut cu 0,51 euro, in conditiile in care am neatinse minutele nationale (280), cei 800 MB de internet, si minutele nelimitate in retea. Mai mult, am SMS nelimitat national si minute in Europa pe mobil si fix. De precizat ca de ieri pana azi nu am vorbit decat in cosmote, nu am iesit afara din tara (desi am roamingul oprit) si nu am folosit internet, cartela fiind pe un telefon fara net. Nu e prima oara cand observ o modificare a creditului…in jos!

  8. @Integratorul: Da, vorbim despre 3G pentru ca majoritatea terminalelor stiu doar de 3G si inca exista voce doar pe EDGE/3G. Traim totusi in Romania, iar 3G-ul ramane de baza inca, cel putin, un an de zile.

  9. Eu deja folosesc LTE. In cam toate zonele in care merg am conexiune rapida LTE si merge foarte bine. 70 mbps download.