Google Glass genereaza probleme de vedere pentru utilizatori

  Google Glass, celebra pereche de ochelari dezvoltata de catre Google, este acum in centrul atentiei utilizatorilor, unii dintre ei avand probleme de vedere in urma utilizarii ochelarilor. Se pare ca pozitionarea neobisnuita a ecranului genereaza dureri de cap si ale ochilor dupa cateva ore de utilizare, persoanele care folosesc pentru prima oara produsul fiind cel mai serios afectate.

The only people who look up a lot are some professionals like electricians and painters. Most of us look either straight or down. It’s well known that up is less comfortable. It’s not a headache, it’s sort of a discomfort in the eye muscles. To describe it as a headache is inconsistent with how people experience headaches.

  Se pare ca modul neobisnuit de a privi informatiile afisate pe ecranul Google Glass genereaza toate aceste probleme, un cunoscut profesor al Harvard angajat de catre Google analizand-o in momentul de fata. El spune ca utilizatorii normali nu sunt obisnuiti sa priveasca in sus pentru perioade lungi de timp, iar utilizarea Google Glass forteaza acest mod de a privi informatiile, utilizatorii resimtind un discomfort in zona globilor oculari.

  Singura recomandare a doctorului angajat de catre Google este utilizarea ochelarilor pentru perioade mai scurte de timp pentru incepatori, ochii obisnuindu-se dupa o perioada de timp cu noul mod de a privi informatiile. Acum singurul lucru pe care mai trebuie sa il faca Google este sa includa si un avertisment in cutia Google Glass pentru a evita viitoarele probleme de acest gen.