Samsung si LG intentioneaza sa implementeze panouri din sticla de safir pentru protejarea ecranelor smartphone-urilor

  De cateva luni de zile exista diverse zvonuri care sustin faptul ca Apple urmeaza sa implementeze panouri din sticla de safir pentru protejarea ecranelor iPhone-urilor. Apple a incheiat un parteneriat cu o companie americana pentru a produce aceasta componenta a viitorului terminal, iar in lumina tuturor acestor actiuni ale celor din Cupertino, Samsung si LG au inceput sa investigheze utilizarea materialului in terminale proprii.

According to the industry on May 22, Samsung Electronics and LG Electronics recently asked ingot and wafer makers to submit samples in an effort to adopt the sapphire cover glass. “As late as last year, cell phone makers tried very hard to lower the price of sapphire,” said a sapphire ingot industry insider. “But this year as the mood swung toward using good materials to get premium prices, related industries are responding to the market more actively.”

  Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, LG si Samsung ar fi cerut propriilor parteneri sa produca prototipuri de panouri de protectie pentru ecrane care sunt fabricate folosind sticla de safir. Miscarea este facuta in urma celei Apple si sugereaza ca vorbim din nou despre o simpla copiere a ceea ce se face in Cupertino, insa era de asteptat ca acest lucru sa se intample mai devreme sau mai tarziu.

  Desi cei de la Samsung au incercat in trecut sa utilizeze acest material pentru a proteja ecranele propriilor dispozitive, pretul mare de productie a motivat renuntarea la implementarea sa la scara larga. Totusi, avand in vedere ca Apple a gasit o metoda mult mai eficienta de a produce acest material pentru a il implementa in smartphone-uri, acum diversi producatori investigheaza posibila folosire a sa.