Prima Pagina Apple Samsung si LG intentioneaza sa implementeze panouri din sticla de safir pentru...

Samsung si LG intentioneaza sa implementeze panouri din sticla de safir pentru protejarea ecranelor smartphone-urilor

  De cateva luni de zile exista diverse zvonuri care sustin faptul ca Apple urmeaza sa implementeze panouri din sticla de safir pentru protejarea ecranelor iPhone-urilor. Apple a incheiat un parteneriat cu o companie americana pentru a produce aceasta componenta a viitorului terminal, iar in lumina tuturor acestor actiuni ale celor din Cupertino, Samsung si LG au inceput sa investigheze utilizarea materialului in terminale proprii.

According to the industry on May 22, Samsung Electronics and LG Electronics recently asked ingot and wafer makers to submit samples in an effort to adopt the sapphire cover glass. “As late as last year, cell phone makers tried very hard to lower the price of sapphire,” said a sapphire ingot industry insider. “But this year as the mood swung toward using good materials to get premium prices, related industries are responding to the market more actively.”

  Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, LG si Samsung ar fi cerut propriilor parteneri sa produca prototipuri de panouri de protectie pentru ecrane care sunt fabricate folosind sticla de safir. Miscarea este facuta in urma celei Apple si sugereaza ca vorbim din nou despre o simpla copiere a ceea ce se face in Cupertino, insa era de asteptat ca acest lucru sa se intample mai devreme sau mai tarziu.

  Desi cei de la Samsung au incercat in trecut sa utilizeze acest material pentru a proteja ecranele propriilor dispozitive, pretul mare de productie a motivat renuntarea la implementarea sa la scara larga. Totusi, avand in vedere ca Apple a gasit o metoda mult mai eficienta de a produce acest material pentru a il implementa in smartphone-uri, acum diversi producatori investigheaza posibila folosire a sa.

 • Fred Dwe

  Dupa ce cei de la samsung spuneau ca sticla de safir e nefolositoare si … ‘ naspa ‘ cu cuvintele lor, acum o implementeaza si ei … Frumos .. Ce sa mai si zic 😐

 • Atomic

  Wow, Apple a gasit o metoda mai eficienta de a produce Safir? Este o veste extraordinara. Sunt impresionat si foarte foarte mirat.

 • Angel

  Da si eu sunt foarte impresionat ! Voi chiar nu intelegeti ca cine beneficiaza in urma acestor “copieri” suntem noi utilizatorii?? Copiati fratilor… Samsung de la Apple si invers si scoateti pe piata telefoane cat mai tari! Si fie vorba intre noi tare as mai vrea ca Apple sa copieze de la Samsung….bluetooth share…wifi direct…sd card…infrared sensor…ecran de 5 ” si multe altele…

 • Sergiu

  @Angel bine spui, dar daca ar copia tot de la samsung ce ar ramane apple inafara de marul muscat?. Sa copie dar cu intelepciune vorba aia. Si da din nou samsung copie apple.

 • Ion

  Nu înțeleg ceva… Eu știu că se zvonea faptul că Apple urma să pună sticlă de safir, dar nimic nu era clar și concret.
  Acum se zvonește că Samsung ar vrea safir… Cum poți să copiezi după zvonuri?
  E normal ca fiecare companie să evolueze… Nu vă mai ofuscați cine pe cine copiază că nu e vorba de copiere.
  Și Apple aduce ecrane mai mari decât perfectul 3.5 inch, și nu se ofuschează nimeni că Apple a copiat de la Samsung.

 • Sorin

  Sa nu uitam ca dupa zvonurile din 2010 cum ca Apple va veni cu iWatch candva pe piata, au copiat si restu si acum dupa 4 ani a explodat piata cu Samsung,LG, Peeble etc

 • Sorin

  Sunt sigur ca daca se zvoneste sau pun niste planuri false cei de la Apple si au scurgeri special induse cum ca vor face un veceu smart sunt sigur ca restu dupa 1-2 ani vor face

  Au ajuns oamenii sa copieze si zvonurile

 • @Ion: Heh, daca te limitezi doar la ideea de zvon, n-o sa intelegi vreodata intregul proces.

 • Confucius

  Da!

 • Confucius

  Apple a descoperit safirul! Premiera mondiala!