Apple uita sa actualizeze un certificat al OS X, lasa utilizatorii in imposibilitatea de a mai instala update-uri pentru aplicatii si nu numai

  In cursul zilei de ieri un certificat important al OS X a expirat, utilizatorii aflandu-se in imposibilitatea de a mai face update-uri pentru aplicatiile oficiale Apple, dar si de a face upgrade pentru sistemul de operare. Se pare ca Apple a neglijat sa schimbe certificatul care a expirat in cursul zilei de ieri si in ciuda unei taceri asteptate din partea celor din Cupertino, problema ar putea fi rezolvata extrem de rapid in cursul zilei de maine.

  Certificatul expirat in OS X in cursul zilei de ieri este responsabil pentru autentificarea conexiunilor facute catre Mac App Store-ul celor de la Apple, iar in lipsa sa doar update-urile pentru unele aplicatii terte mai pot fi facute. Avand in vedere ca vorbim despre o problema importanta care afecteaza toti posesorii de Mac-uri ce au Mac App store, este destul de neobisnuit ca Apple sa nu actualizeze la timp certificatul SSL respectiv, asa ca daca itampinati erori la update-uri, stiti de unde vine problema.