Apple pierde razboiul cu Google in segmentul vanzarilor de aplicatii

  De cativa ani buni de zile Apple detine suprematia in ceea ce priveste vanzarile de aplicatii prin intermediul App Store-ului sau, dominand Google si al sau Google Play. In ciuda pozitiei sale dominante, Apple incepe sa piarda teren in fata celor de la Google, vanzarile Google Play-ului crescand simtitor in cursul anului trecut si continuand pe un trend ascendent anul acesta, asta in conditiile in care App Store-ul nu a incetat sa creasca.

  Conform unor informatii publicata de catre o firma de analiza a pietei americane, in luna aprilie Google Play si App Store au generat 1.4 miliarde de dolari din vanzarile de aplicatii, cu 83% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Fata de luna aprilie a anului 2013, vanzarile Apple au crescut cu 53% la 870 de milioane de dolari, in timp ce vanzarile Google au crescut cu 166% la 530 de milioane de dolari.

  In momentul de fata Apple are 62% din piata vanzarilor de aplicatii, in timp ce Google are 38%, Apple pierzand un punct procentual fata de luna noiembrie a anului trecut. Desi diferenta in venituri este in continuare mare, ea era colosala cu doar 3 ani de zile in urma, insa numarul foarte mare de terminale Android active la nivel global ajuta Google sa ajunga si sa depaseasca Apple in vanzarile de aplicatii.