Prima Pagina aplicatii Apple pierde razboiul cu Google in segmentul vanzarilor de aplicatii

Apple pierde razboiul cu Google in segmentul vanzarilor de aplicatii

  De cativa ani buni de zile Apple detine suprematia in ceea ce priveste vanzarile de aplicatii prin intermediul App Store-ului sau, dominand Google si al sau Google Play. In ciuda pozitiei sale dominante, Apple incepe sa piarda teren in fata celor de la Google, vanzarile Google Play-ului crescand simtitor in cursul anului trecut si continuand pe un trend ascendent anul acesta, asta in conditiile in care App Store-ul nu a incetat sa creasca.

  Conform unor informatii publicata de catre o firma de analiza a pietei americane, in luna aprilie Google Play si App Store au generat 1.4 miliarde de dolari din vanzarile de aplicatii, cu 83% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Fata de luna aprilie a anului 2013, vanzarile Apple au crescut cu 53% la 870 de milioane de dolari, in timp ce vanzarile Google au crescut cu 166% la 530 de milioane de dolari.

  In momentul de fata Apple are 62% din piata vanzarilor de aplicatii, in timp ce Google are 38%, Apple pierzand un punct procentual fata de luna noiembrie a anului trecut. Desi diferenta in venituri este in continuare mare, ea era colosala cu doar 3 ani de zile in urma, insa numarul foarte mare de terminale Android active la nivel global ajuta Google sa ajunga si sa depaseasca Apple in vanzarile de aplicatii.