Apple sterge in sfarsit review-urile fictive facute pentru aplicatii

  Daca va veti uita in App Store Romania veti observa ca topurile celor mai cumparate/descarcate aplicatii sunt populate de tot felul de aplicatii dubioase care apar acolo peste noate, chiar daca sunt tepe sau complet inutile. Totul face parte dintr-un mecanism de business de a promova aplicatii pe care nimeni nu si-ar dori vreodata sa le foloseasca, utilizatorii naivi platind bani pentru ele doar pentru ca se afla in top.

  Promovarea aplicatiilor se face prin descarcare/utilizare si publicarea de review-uri fictive publicate in App Store, iar compania Apple lucreaza de la inceputul anului pentru a curata magazinul sau de review-urile lasate fara rost. Compania americana a sters zeci de mii de review-uri ale unor aplicatii din App Store doar pentru ca ele au fost lasate in ideea ca utilizatorii sa primeasca puncte pentru a descarca diverse aplicatii, problema afectand toate App Store-urile din lume.

  Desi Apple isi avertizeaza dezvoltatorii ca utilizarea de sisteme terte care manipuleaza App Store-ul ii poate lasa in afara magazinelor companiei, nu multi par sa se teama. Pentru ei Apple s-a apucat de sters review-uri din magazinele sale, un proces care este in lucru de mai bine de jumatate de an de zile si va continua in lunile urmatoare pana cand problemele vor fi rezolvate. Nimeni nu stie cum alege Apple review-urile pe care le sterge, insa important este ca face ceva pentru a ne proteja.