towelroot – geohot lanseaza prima sa solutie de jailbreak (root) pentru Android

  geohot, primul hacker care a lansat o solutie de unlock pentru iPhone cu multi ani in urma si oserie de solutii de jailbreak dupa aceea, a lansat in cursul zilei de ieri towelroot, o solutie de root pentru Android. Daca nu gresesc, aceasta este prima solutie de root dezvoltata de catre geohot pentru Android, ea fiind compatibila doar cu Samsung Galaxy S5, Samsung Galxy S4 Active, Samsung Galaxy Note 3 si Google Nexus 5.

  In momentul lansarii evasi0n7, geohot era pregatit, teoretic, sa lanseze o solutie proprie de jailbreak pentru iOS 7, insa s-a oferit in schimb sa-si vanda exploit-urile pentru cateva sute de mii de dolari. Nimeni nu stie daca a reusit sau nu, insa in luna martie a castigat 150.000$ pentru descoperirea unor exploit-uri dedicate Chrome OS, asa ca hackerul nu a dus lipsa de fonduri in ultimele luni.

  Inainte sa va bucurati prea mult si sa incepeti sa credeti ca geohot dezvolta o solutie de jailbreak pentru iOS 7, va spun ca daca nu ies bani dintr-o asemenea munca el nu isi va ocupa timpul degeaba. In aceasta idee, donatiile pentru solutiile de jailbreak nu genereaza nici pe departe la fel de multi bani precum vanzarea unui exploit iOS, asa din punctul meu de vedere geohot nu va maid ezvolta vreo solutie de jailbreak pentru iOS.