iOS 7 Activation Lock a redus criminalitatea in orase importante de pe glob

iOS 7 Activation Lock - iDevice.ro

  iOS 7 Activation Lock este un sistem lansat de catre compania Apple in cursul anului trecut pentru a impiedica hotii sa mai vanda iPhone-urile ale caror proprietari au ales sa le blocheze. Sistemul a fost laudat de catre autoritatile americane, si nu numai, iar laudele nu au fost in zadar, deoarece el si-a facut pe deplin efectul in multe orase importante.

  Conform celebrului New York Times, politia din New York declara ca furturile de iDevice-uri au scazut cu 19% in prima jumatate a anului 2014, in Londra furturile scazand cu 24%, in timp ce in San Francisco s-a inregistrat o scadere de 38%. In cazul tuturor celor trei orase vorbeam anual despre un numar enorm de furturi pentru iDevice-uri declarate, iar iOS 7 Activation Lock a rezolvat o mare parte a problemei.

  In momentul de fata iOS 7 Activation Lock este un sistem aproape perfect, el blocand orice iDevice al companiei Apple prin sistemul Find My iPhone, activarea lor fiind partial posibila printr-un anumit software, functia GSM ramanand nefunctionala. Acum un an de zile era greu de crezut ca Apple poate lansa un asemenea sistem, insa existenta sa confirma din nou cat de mult poate contribui o companie la ajutarea utilizatorilor.