iPhone 5 nu functioneaza camera ? Iata cum o poti repara!

  Daca iPhone 4 a avut si are probleme cu butonul Home, se pare ca iPhone 5 poate avea probleme cu camera principala care nu mai functioneaza absolut deloc, afisand o imagine neagra in aplicatia Camera a iOS. Desi vorbim despre o problema neobisnuita, camera iPhone 5 nu functioneaza pentru unii utilizatori fara ca terminalul sa aiba vreo problema fizica si fara ca totul sa poata fi reparat printr-un simplu restore, deoarece nu vorbim despre o problema software.

  Problema camerei din iPhone 5 este una de natura hardware si forumurile de discutii ale Apple au un numar foarte mare de utilizatori care se plang din cauza ei. In imaginea de mai sus vedeti doua ipostaze ale camerei iPhone 5, una in stanga in care camera arata normal in carcasa si una in dreapta in care camera este intrata in interiorul carcasei intr-o pozitie ciudata, care nu este normala pentru terminal.

  Fie ca va vine sa credeti sau nu, pentru a repara camera care nu functioneaza in iPhone 5, va trebui sa apasati chiar pe camera principala pentru a o introduce in interiorul carcasei, o repornire a dispozitivului aducand lucrurile la normal. Nimeni nu stie exact ce se intampla si ce anume cauzeaza problema, insa se pare ca apasarea camerei si introducerea sa in carcasa prin aplicarea presiunii pare sa rezolve problema.

  Exista posibilitatea ca problema camera iPhone 5 sa aiba la baza o desprindere a contactelor care fac legatura dintre camera si cablul conectat la placa logica a terminalului, insa nimen nu stie exact. Chiar si asa, daca aveti probleme cu camera iPhone 5, macar acum stiti cum sa le rezolvati. Desigur ca pentru aceasta rezolvare neobisnuita exista optiunea de a duce terminalul in garantie, daca mai beneficiaza de ea.