Codurile PIN sunt victime sigure in fata unui nou sistem de inregistrare video

  Daca folositi un cod PIN pentru terminale mobile in ideea de a bloca accesul la ele, ei bine ar fi timpul sa aflati ca acele coduri PIN sunt departe de a fi sigure. Cercetatorii unei universitati americane au reusit sa dezvolte un software care permite inregistrarea de continut video cu utilizatori care scriu coduri PIN pentru terminale mobile si poate ghici acele coduri PIN chiar daca inregistrarea se face dintr-un unghi foarte ascutit sau chiar din spate.

I think of this as a kind of alert about Google Glass, smartwatches, all these devices,” says Xinwen Fu, a computer science professor at UMass Lowell who plans to present the findings with his students at the Black Hat security conference in August. “If someone can take a video of you typing on the screen, you lose everything.

  Folosind Google Glass, Samsung Galaxy Gear sau chiar un iPhone, cercetatorii au reusit sa ghiceasca codurile PIN cu o acuratete de 83% fara a filma direct ecranul acelor terminale. Acest software  poate functiona chiar daca se afla la cativa metri distanta de victima si acuratetea foarte mare trage un semnal de alarma cu privire la siguranta utilizarii unui cod PIN pentru securizarea unui terminal mobil.

  Desi totul a fost testat folosind coduri PIN scurte de 4 cifre, cercetatorii sustin ca ar putea obtine o acuratete de 78% in cazul codurilor PIN de 8 cifre. Acest studiu demonstreaza din nou cat de utile sunt sistemele similare Touch ID, deoarece citirea unei amprente inlatura posibilitatea de a dezvalui cuiva codul PIN al terminalului vostru, asta in conditiile in care cititorul de amprenta functioneaza fara probleme.