7 ani de iPhone!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=x7qPAY9JqE4&w=580&h=370]

  Pe 29 iunie 2007 compania Apple lansa in SUA un dispozitiv mobil care avea sa schimbe complet industria smartphone-urilor prin modul ingenios in care a fost conceput. In clipul video de mai sus il vedeti pe Steve Jobs prezentand primul model al iPhone si sustinand ca Apple va reinventa telefonul mobil, iar desi atunci nimeni nu l-a crezut, in final tot ceea ce a spus el s-a dovedit a fi 100% adevarat.

  In momentul lansarii primului iPhone, fanii erau deja aliniati in fata magazinelor Apple si AT&T din SUA pentru a cumpara dispozitivul, trendul pastrandu-se de-a lungul anilor pentru lansarile de iPhone-uri si tablete iPad. Apple nu a schimbat doar felul in care arata smartphone-urile in 2007, a schimbat si mentalitatea oamenilor care le utilizeaza, intreaga industrie avand de castigat de pe urma sa.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=pGQ5_x5Xesc&w=580&h=370]

  Pe parcursul a 7 ani de zile de evolutie, iPhone-ul a stabilit record peste record in ceea ce priveste vanzarile, a ajutat la dezvoltarea unui ecosistem online cu sute de milioane de utilizatori si vanzari de sute de miliarde de dolari. iPhone-ul reprezinta in momentul de fata principala sursa de venit a Apple, insa el a “pavat” drumul spre lansarea iPod Touch-ului sau a tabletelor iPad, ajutand Samsung sa devina cel mai mare producator de smartphone-uri de pe glob.

  Anul acesta Apple se pregateste sa lanseze iPhone 6, facand cea mai radicala schimbare de pana acum pentru terminalul sau. Apple intentioneaza sa lanseze un iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch si un iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch, intrand astfel in randul producatorilor de smartphone-uri cu ecrane supradimensionate.