Apple angajeaza ingineri Nuance pentru a-si dezvolta propriul sistem de recunoastere a comenzilor vocale

Siri - iDevice.ro

  De peste un an de zile compania Apple angajeaza in mod constant ingineri ai celor de la Nuance, partenerii care au dezvoltat sistemul in baza caruia Siri este capabil sa recunoasca toate comenzile vocale rostite de catre noi. Conform unor informatii aparute astazi, toti acesti ingineri lucreaza la dezvoltarea unui sistem mai rapid si mai eficient decat cel produs de catre Nuance, insa deocamdata nu se stie cand ar putea fi el disponibil.

  Separat de inginerii Nuance, cei de la Apple au angajat o multitudine de alti experti recunoscuti in dezvoltarea de sisteme ce permit recunoasterea comenzilor vocale, insa nu doar atat. Apple a luat la un moment dat in calcul inclusiv achizitionarea companiei Nuance, insa se pare ca dezvoltarea unui sistem propriu pare a fi mult mai logica pentru cei din Cupertino.

   In ciuda eforturilor sustinute de catre compania Apple pentru a deveni autonoma cand vine vorba de serviciile oferite utilizatorilor, este clar ca Nuance nu va fi eliminat din iOS 8. In iOS 9 lucrurile ar putea fi complet diferite totusi, deoarece in urmatorul an de zile Apple si-ar putea dezvolta sistemul indeajuns de mult pentru a incerca sa il ofere utilizatorilorilor, chiar si intr-o versiune beta.