App Store-ul are aproape 1 milion de aplicatii zombie

App Store - iDevice.ro

  Peste 1.2 milioane de aplicatii sunt disponibile in App Store in momentul de fata, dar conform unui studiu publicat recent, aproape 1 milion dintre ele sunt aplicatii zombie. Termenul de aplicatie zombie este utilizat pentru aplicatiile care nu au fost afisate in vreunul dintre topurile App Store pentru doua dintre cele trei zile de monitorizare facute pentru acest studiu de catre compania care l-a facut.

  Conform acestor informatii, 953.387 de aplciatii dintre cele peste 1.2 milioane disponibile in magazin genereaza un numar de descarcari atat de mic incat nu ajung in vreun top facut de catre cei de la Apple. Problema pentru dezvoltatori este si mai mare deoarece in aceeasi perioada  a anului trecut doar 70% dintre aplicatii erau zombie, iar acum vorbim despre un procent mai mare, semn ca problema privind descoperirea aplciatiilor din App Store continua sa creasca.

  Avand in vedere ca pana in 1000 de aplicatii noi sunt publicate zilnic in App Store, este clar ca Apple nu are o strategie clara pentru rezolvarea acestei probleme, asa ca aplicatiile vor fi la fel de greu de descoperit in viitor.