iPhone-urile ar putea ramane fara unele marcaje de certificare inscriptionate pe carcase

  Dupa cum prea bine stiti deja, smartphone-urile vandute in multe zone de pe glob au inscriptionate pe carcase o serie de marcaje de certificare, prezenta lor fiind impusa de diverse organisme americane sau europene. Desi nu multa lume s-a plans din cauza lor, senatorii americani propun acum o noua legislatie care are scopul de a elimina prezenta lor pe carcasele dispozitivelor si a le inlocui cu certificate digitale.

  Senatorii sustin ca eliminarea acestor certificate regulatorii ar insemna o reducere a costurilor de productie ale terminalelor, reducand in final si costul de achizitie al dispozitivelor. Desigur ca de pe carcasa unui iPhone ar urma sa dispara doar inscriptia FC care apartine de agentia FCC din SUA, deoarece inscriptia CE va ramane in continuare, prezenta sa fiind impusa de catre Uniunea Europeana.

  Chiar daca toate marcajele de certificare vor disparea de pe carcasa unui iPhone, reducerea costrului de productie va fi infima, asa ca pretul final de achizitie nu va fi afectat intr-o atat de mare masura.