iMods – o alternativa Cydia care ar putea imparti comunitatea utilizatorilor de jailbreak

  iMods este denumirea unui proiect initiat cu doar cateva luni de zile in urma, el fiind conceput in ideea de a oferi o alternativa pentru aplicatia Cydia utilizatorilor care fac jailbreak. Proiectul a fost conceput de catre studenti ai unei universitati din SUA, scopul sau fiind de a convinge utilizatorii care nu fac jailbreak ca el aduce o multitudine de beneficii, iar in esenta vorbim despre un rebranding al jailbreak-ului ca fiind o procedura simpla si utilia chiar si pentru cei care nu o fac.

  Desi este, exact precum Cydia, un magazin de tweak-uri si aplicatii care pot fi istalate prin jailbreak, iMods va fi distribuit ca o solutie separata de jailbreak dupa ce o solutie de jailbreak pentru iOS 8 va fi lansata. Practic studentii vor prelua solutia de jailbreak pentru iOS 8 si o vor modifica pentru a permite instalarea iMods in locul Cydia, oferind utilizatorilor acces la toate pachetele sale.

  Spre deosebire de Cydia, iMods nu va permite accesarea de repo-uri cu tweak-uri si aplicatii, asa cum face aplicatia lui saurik, ci va impune dezvoltatorilor sa-si distribuie pachetele exclusiv prin intermediul sau. Asta inseamna ca iMods va incerca sa separe comunitatea dezvoltatorilor in doua segmente, unul care va continua sa publice tweak-uri si aplicatii in Cydia, iar altul care va fi dedicat exclusiv iMods.

  Aparitia acestui iMods l-a fortat pe saurik sa scrie un articol dedicat comunitatii si competitiei in ceea ce priveste jailbreak-ul, iar pana acum acest nou sistem nu pare sa aduca ceva intr-adevar util pentru noi. Desi e foarte putin probabil ca iMods sa reuseasca sa convinga dezvoltatori importanti sa renunte la Cydia pentru el, exclusivitatea si o posibila imbunatatire a metodelor de prevenire a piratarii pachetelor ar putea fi solutia.

  Pana una alta, iMods va fi lansat abia spre sfarsitul anului si vom vedea atunci cum vor evolua lucrurile.