Google te avertizeaza cand urmeaza sa accesezi un website al carui continut este afisat folosind flash

  Cu o noua lovitura data Adobe si flash-ului sau, cei de la Google au inceput sa marcheze in rezultatele cautarilor Google.com website-urile care folosesc flash si ar putea fi nefunctionale pe iDevice-uri sau terminale Android. Totul face parte dintr-o campanie Google de a avertiza utilizatorii inainte de a accesa website-uri care le strica experienta de utilizare a browserului, Android-ul renuntand la suportul pentru flash incepand cu versiunea 4.1.

  Google marcheaza in rezultatele cautarilor doar website-urile al caror continut este afisat in marea sa majoritate folosind flash, asa ca nu orice website va avea un asemenea marcaj in dreptul sau. Desigur ca aceasta initiativa va afecta serios anumite website-uri care vor fi nevoite sa-si refaca interfata pentru a functiona corect pe terminale mobile, insa in final utilizatorii obisnuiti vor avea cel mai mult de castigat.

3 COMENTARII

  1. Lumea e pornita rau impotriva flash-ului . Dar va mai dura pana va fi eliminat complet . Android-ul nu il mai suporta oficial , dar se descurca foarte bine pe site-urile cu flash si neoficial . Chiar mai bine decat PC-urile cu Windows . Despre iOs insa nu se poate spune acelasi lucru.

  2. Misto! Daca toate paginile vor functiona in HTML5 prin initiativa asta, atunci viitorul suna foarte bine pentru iDevice-uri(cat si pentru Android…)