Senatul american aproba o lege care va simplifica decodarea iPhone-urilor

  In cursul acestei zile Senatul SUA a aprobat o propunere legislativa care permite clientilor operatorilor de telefonie mobila sa le ceara operatorilor sa le deblocheze telefoalele fara costuri suplimentare dupa finalizarea contractelor. Propunerea legislativa trebuie sa fie votata si de catre Congres pentru a deveni lege si a intra in vigoare, deci mai este o perioada de asteptare inainte ca ea sa poata fi impusa operatorilor.

  In momentul de fata operatorii de telefonie mobila din SUA le cer clientilor sa plateasca o taxa de decodare pentru telefoanele cumparate prin intermediul lor, chiar daca perioada contractuala impusa la cumpararea dispozitivului a fost depasita. Din pacate aceasta lege nu va rezolva principala problema din SUA, adica decodarea legala de catre entitati terte a telefoanelor mobile aflate in perioada contractuala sau in afara ei.

  Probabil prin adoptarea acestei legi se va face un mare pas spre intrarea intr-o stare de normalitate in ceea ce priveste decodarea telefoanelor, insa totul depinde de lobby-ul pe care il fac operatorii pentru a putea tine clientii limitati in optiuni.