Prima Pagina Apple Senatul american aproba o lege care va simplifica decodarea iPhone-urilor

Senatul american aproba o lege care va simplifica decodarea iPhone-urilor

  In cursul acestei zile Senatul SUA a aprobat o propunere legislativa care permite clientilor operatorilor de telefonie mobila sa le ceara operatorilor sa le deblocheze telefoalele fara costuri suplimentare dupa finalizarea contractelor. Propunerea legislativa trebuie sa fie votata si de catre Congres pentru a deveni lege si a intra in vigoare, deci mai este o perioada de asteptare inainte ca ea sa poata fi impusa operatorilor.

  In momentul de fata operatorii de telefonie mobila din SUA le cer clientilor sa plateasca o taxa de decodare pentru telefoanele cumparate prin intermediul lor, chiar daca perioada contractuala impusa la cumpararea dispozitivului a fost depasita. Din pacate aceasta lege nu va rezolva principala problema din SUA, adica decodarea legala de catre entitati terte a telefoanelor mobile aflate in perioada contractuala sau in afara ei.

  Probabil prin adoptarea acestei legi se va face un mare pas spre intrarea intr-o stare de normalitate in ceea ce priveste decodarea telefoanelor, insa totul depinde de lobby-ul pe care il fac operatorii pentru a putea tine clientii limitati in optiuni.

 • Amfetamin

  Pe cand si la noi asa ceva oare?

 • Laurentiu

  In secolul 30..dar nici atunci nu-i sigur.

 • iulius

  In Anglia am Iphone pe 3 Mobile sint pe contract cu ei inca dar mi l-au decodat gratis parca.Pentru mine era importanta decodarea…

 • Amfetamin

  La Vodafone cel putin daca îți iei acum un iphone(defapt din Decembrie 2013 încoace) chiar si la abonament vine decodat(a scris si zaone un articol pe tema asta). Eu mi-am prelungit ab-ul prin Aprilie anul acesta(in vinerea mare,nu mai stiu exact ziua) si am luat un IPhone 5S iar băiatul de la Vodafone mi-a confirmat ca e neverlocked(daca nu întrebam,sunt convins ca nu-mi spunea). Nu înțeleg de ce nu fac mare tam-tam pe tema asta ca nu au nimic de pierdut,ba din contra!
  Din păcate nu a fost cazul iPhone-ului 4S pt care am plătit in jur de 48 de lei decodarea,si asta după expirarea celor 2 ani cu 19€/luna.

 • grune

  @amfetamin nu e adevarat eu lucrez la vodafone toate telefoanele. noastre vin de la bucuresti o parte codate (cele mai multe) iar restul nu . in cazul telefoanelor hightend toste sunt codate se la iphone pana la htc/ samsung.decodarea in timpul contractului este 50€ iar la sf este 10€. si eu as vrea o lege ca aceea la noi…