iPhone 6 – autonomia bateriei

iphone 6 baterie iDevice.ro

  iPhone 6 va fi lansat in toamna acestui an de catre compania Apple, iar conform celor mai recente zvonuri el urmeaza sa fie mai subtire decat iPhone 5S, cu o baterie ce este cu 30% mai subtire. In ciuda reducerii grosimii bateriei, ea ar urma sa inmagazineze cu pana la 20% mai multa energie pentru noi, iar unii dintre voi se intreaba cat va conta acest lucru cand vine vorba de autonomia bateriei iPhone 6.

  Avand in vedere ca iPhone 6 va avea un ecran de 4.7 inch, dar si un chip A8 care administreaza energia mai eficient, ne putem astepta ca autonomia bateriei iPhone 6 sa fie doar usor mai buna decat cea a iPhone 5S. Nu va asteptati ca Apple sa creasca simtitor autonomia bateriei iPhone 6, avand in vedere ca pana acum Apple nu a crescut semnificativ autonomia bateriei vreunul iPhone, iar acum lucrurile nu vor fi diferite.

  Daca ar fi sa-mi dau cu parerea, atunci as spune ca iPhone 6 va avea o autonomie a bateriei cu pana la 10% mai buna decat cea a iPhone 5S, in conditii normale de utilizare. Acestea fiind spuse, Apple considera ca iPhone-urile sale ofera o autonomie a bateriei suficienta de buna pentru a functiona timp de o zi intreaga si e putin probabil sa schimbe ceva din acest punct de vedere, asa ca nu va asteptati la prea multe.

10 COMENTARII

  1. MacBook si iPad au autonomie grozava, iPhone-ul de ce nu are aceasta autonomie? Nu pot sa cred ca Apple nu este constienta de acest inconvenient.

  2. Pentru ca ala e un Mac si asta e un smartphone. Mac-ul ala are hardware Intel in el si de aici a venit imbunatatirea dramatica a autonomiei.
    Tableta iPad are o baterie de 10000 mAh, ar fi stupid sa nu aiba si o autonomie mare.

  3. Am i5 si este suficient de subțire chiar si cu display mai mic. Nu vad marea nevoie sa facă i6 si mai subțire, ar putea sa pună o baterie mai mare in schimb. Si-așa fără carcasa telefonul este oarecum incomod de subțire, nu ai suficient grip pe el ca sa-ți dea siguranță in manipulare. Pare mai degrabă o goana după spec-uri decât design cu utilitate in minte.

  4. @zao: crezi ca este imposibil o baterie de peste 2000mAh intr-un iPhone cu ecran de 4.7′? In fiecare an lauda noul model ca este mai subtire si mai usor decat predecesorul sau ca i-au dublat performantele si are “the same great battery life as the old iPhone”. Nici un iPhone nu are “great battery life” este in cel mai bun caz mediocra (fara a compara cu alte smartphone-uri). Eu unul nu am fost multumit de autonomia iPhone-ului in conditiile in care nu prea il utilizez.

  5. Nu stiu cati din voi folositi jailbreak-ul, dar personal, la o utilizare de 10 ore pe zi, in conditiile in care folosesc destul de multe tweak-uri din cydia, incarc telefonul (iphone 5s) de cel putin 2 ori pe zi pana la 100%. Nu mi se pare normal sa stau cu telefonul aproape constant la incarcat, insa apple nu va schimba asta prea curand. Dupa parerea mea, cei de la apple nici nu vor sa modifice considerabil bateriile, dar sunt curios ce se va intampla dupa lansarea iWatch, avand in vedere ca unele persoane vor folosi bluetooth in mod constant…
    Sa speram ca in viitor vor folosi baterii cu capacitate mai mare, incat sa ne scuteasca sa mai purtam cabluri dupa noi in permanenta…

  6. Dupa un traseu scurt prin tara, Moldova – Bucovina – Transilvania, pot spune ca voi renunta la 2 lucruri: cosmote care are acoperire 3g doar in centrul oraselor si IPHONE a carui baterie cu date mobile si gps pornite, cateva telefoane scurte si cateva sms, a trebuit incarcat de cel putin 3 ori pe zi! Iphone 6 cu aceiasi autonomie chiar mi se pare bataie de joc!